Nieporozumienie, śmiech na sali,najgorszy film jaki widziałem, brak skali by ocenić ten film.......1/10
Śmiać to można się z ciebie! Film jest bardzo ciekawy!! Najgorszy film to np Katyń, Zabójcze ciało itp.
Co do Wrót piekieł to chyba ich nie zrozumiałeś. Ich konwencja odwoływała się do pewnej stylistyki kina grozy z lat 80.
Co do Katynia.... zdaje mi się, że jest przereklamowany, za nadto statyczny i patetyczny. Nie ukrywam, że nie darzę już Andrzeja Wajdy zbytnim szacunkiem, jego "wielkość" przeminęła dosyć dawno. Niestety w najnowszych dziełach emanuje jego mania wielkości i pewien kicz w który przywykł popadać. Kreuje siebie na barda polskiej historii, której wnioskując po filmie nie zna do końca. Film jest zwyczajny, nie różni się poziomem od innych polskich historycznych produkcji. Andrzej jest chyba tego świadom i stara się inaczej na siebie zwrócić uwagę, mieszając się w politykę, na której się nie zna... .
Nie twierdzę że 'Katyń' to arcydzieło, można było lepiej podejść do tematu, ale film miał nie przekłamać historii, wstrząsnąć widzem i to się Wajdzie udało. Przynajmniej na mnie film zrobił wrażenie, choć mógł być bardziej dynamiczny.
kino grozy z lat 80 wygląda troszkę inaczej, to inaczej znaczy lepiej, sceny w których stara "ropucha" rzyga na główną bohaterkę (jest ich kilka w filmie) jest do bani, nie potrzebna, obrzydliwa, pozbawiona umiaru i logiki. Film przereklamowany i beznadziejny. Daj 3/10 za wątek z kozą :)))