Wrota do piekieł

Drag Me to Hell
2009
5,4 43 tys. ocen
5,4 10 1 43443
6,1 20 krytyków
Wrota do piekieł
powrót do forum filmu Wrota do piekieł

Porażka

ocenił(a) film na 4

Ogólnie znając twórczość Raimiego czyli wszystkie części SpiderMana ten film był, jest i bedzię totalną porażką. Niestety facet nie może się juz podnieść po porażce jaką był Spaidi 3. Film leci typowym amerykańskim schematem, z męczącą monotonią, brakiem nastroju i emocjonującej akcji.
Ps. Moty zabijającej chusteczki rozwlił mnie na klate xD (sam motyw już zabija)

użytkownik usunięty
Varahail

Twórczość Raimiego to coś więcej niż tylko wspomniane przez Ciebie "pająki". To przede wszystkim 3 części "Martwego Zła" (trzecia pod nazwą "Armia ciemności"), "Darkman" czy choćby, bardzo dobry wg mnie, "The Gift", przetłumaczony jako "Dotyk przeznaczenia". Sam ma również na swoim koncie western "Szybcy i martwi", który mi osobiście jednak średnio przypadł do gustu, co nie zmienia faktu, że w przeszłości sygnował swoim nazwiskiem znacznie lepsze produkcje niż "Spaidi" (mogę jeszcze dodać, że napisał scenariusz do świetnego "Hudsucker Proxy").

A film nie jest totalną porażką, tylko ukłonem w stronę starych produkcji spod znaku horrorów z elementami komediowymi czyli właśnie o trylogię "Martwego zła" chodzi. Widać, że raczej filmów tych nie oglądałaś, bo nie napisałabyś takiego zdania: "Ogólnie znając twórczość Raimiego czyli wszystkie części SpiderMana..." I widać, że nie zrozumiałaś właśnie tego ukłonu w stronę serii "Evil dead". Film nie jest może jakąś rewelacją, ale trzyma całkiem niezły poziom. Sceny momentami stanowią połączenie słów obrzydliwe + groteskowe + śmieszne (jak choćby walka głównej bohaterki ze starą czarownicą w samochodzie - ja prawie płakałem ze śmiechu na tej scenie:). Ode mnie "Drag me to hell" dostaje 7/10. Spodziewałem się, że film będzie trącił "typowym amerykańskim schematem, z męczącą monotonią, brakiem nastroju i emocjonującej akcji", ale na szczęście tak źle nie było jak może to wynikać z Twojej wypowiedzi.

Pozdro

ocenił(a) film na 7
Varahail

"Ogólnie znając twórczość Raimiego czyli wszystkie części SpiderMana..."

To zdanie jest wystarczająco kompromitujące. Nie bede wiec marnowal czasu zeby udzielac jakieś wyszukanej odp.