Wrota do piekieł

Drag Me to Hell
2009
5,4 43 tys. ocen
5,4 10 1 43448
6,1 20 krytyków
Wrota do piekieł
powrót do forum filmu Wrota do piekieł

Zacznę może od tego że uwielbiam tandetne horrory. Właściwie to uwielbiam je w praktycznie każdym wydaniu, ale do tych tandetnych, w starym stylu mam ogromny sentyment. Głównie z powodu posiadania starszego rodzeństwa które też uwielbiało filmy grozy. Można powiedzieć że się na nich wychowałem:)

Nie potrafię zrozumieć dlaczego ten film jest tak słaby. Do Evil Dead nawet nie ma co porównywać.
Kiedy dowiedziałem się że Raimi kręci horror w stylu ED strasznie się ucieszyłem. Spodziewałem się że z dużym budżetem stworzy szalony, straszno-śmieszny film.
To jednak co otrzymałem, moim zdaniem, nie było ani jakoś szczególnie śmieszne ani tym bardziej straszne.
Było co prawda kilka bardzo fajnych scen, jednak między nimi ziała pustka. Praktycznie przy każdej scenie miałem wrażenie że można by ją zrobić "bardziej". Bardziej śmiesznie, bardziej groteskowo, bardziej strasznie, efektowniej... Tak jakby Raimi z wiekiem stracił wigor i wyobraźnię.

Strasznie się zawiodłem.
Słyszałem że Raimi znów chce wrócić do Evil Dead. Po tym filmie już chyba tak na to nie czekam:(

ocenił(a) film na 8
Stilnes

W pewnym sensie się z Tobą zgodzę, ale pamiętajmy że ED to już klasyka. Moim zdaniem styl pozostał ten sam, film był jednak jakby bardziej "dorosły" scenariuszowo, dlatego mniej w nim oczywistej groteski. Ja osobiście nie zawiodłem się i jestem usatysfakcjonowany, momentami czułem się jak wieki temu kiedy oglądałem starego poczciwego ED. Dla fanów gatunku i twórczości Raimiego pozycja godna uwagi.

Stilnes

Również troszkę się zawiodłam a nawet bardzo, nie wciągnął mnie i gra aktorów też była nie za fajna ogólnie film można obejrzeć ale bez specjalnego zachwytu.