Wrota do piekieł

Drag Me to Hell
2009
5,4 43 tys. ocen
5,4 10 1 43448
6,1 20 krytyków
Wrota do piekieł
powrót do forum filmu Wrota do piekieł

Rozpacz.....

ocenił(a) film na 3

....po zobaczeniu tego filmu. Czy jest jakaś szansa na dobry horror bo od 2003 r chyba żaden dobry nie wyszedł :(

ocenił(a) film na 6
zenco

horrory z natury nie są dobre ...

ocenił(a) film na 3
diabol44

Są, jak są zrobione z sensem i klimatem:) Jest mnóstwo genialnych horrorów których ogląda się i czuć strach , klimat itp a w tych co kręcą teraz wszytsko jest przewidywalne, sztampowe, nudne, śmieszne...

diabol44

"horrory z natury nie są dobre ... "

to bylo dobre ;)

ocenił(a) film na 3
zenco

Tez już powoli tracę nadzieję. Ten film ... po prostu się zawiodłem.

PS: Aczkolwiek scena walki z potworną szmatką rozbawiła mnie niesamowicie :)

użytkownik usunięty
zenco

kolego ;) jakbys mogl z laski swojej podac mi pare dobrych horrorow to bylbym ogromnie wdzieczny :)

ocenił(a) film na 7
zenco

REC to dobry horror z 2009r

zenco

Masz niewłaściwe oczekiwania względem horroru. Horror to zabawa i klimat, nierzadko zwykła, filmowa jazda po bandzie.
Kilka ciekawych pozycji po roku 2003:

Slither
Wolf Creek
Hatchet
The Descent
Evil Aliens
Haute Tension
Trick 'r Treat

ocenił(a) film na 3
wsss

Tytuły paru dobrych horrorów , prosze bardzo :
Coś
Wrong Turn 1
Halloween(1978)
Piątek 13-tego(1980)
i wiele innych. Te co wymieniłem to w/g mnie ikony horroru , wspaniałe produkcje. W moich oczekiwaniach horror ma wywoływać pewne emocje, a np Drag Me te hell oglądałem jednym okiem:) Ale każdy odbiera filmy inaczej i ma inne oczekiwania.

ocenił(a) film na 7
wsss

Za Zejście ode mnie leci plusik :) Jeden z moich ulubionych filmów grozy.

Wracając do Drag Me to Hell. Po trailerach i postaci reżysera miałem ogromne nadzieję na porządny horror, ale po obejrzeniu filmu ogromnie się zawiodłem. Komedia? W którym miejscu? Chyba tylko ta walka z chusteczką była zabawna. Efekty specjalne również zbytnio nie powalały. Krew jeszcze wygląda w miarę naturalnie, ale ogień to już jakaś kpina. Moja ocena to 5/10. Film ratuje tylko bardzo dobra ścieżka dźwiękowa Christophera Younga.

Shurik

wg top critics na rotten tomatoes film ma 88% i 92% przez widzów ,sorry ale trzeba troche ogarniać temat. film sama raimiego nawiazuje do klasyki filmów gore, nie wiem czemu sie zawiodles na rezyserze skoro wszysycy mowil ze powrocil w dobrym stylu. zachecam do obejrzenia trylogii evil dead. pozdrawiam

ocenił(a) film na 8
kubadr

Jak się wkrecisz w klimat to polecam Paranormal activity ;]

ocenił(a) film na 5
pyrek2005

To prawda od jakiegoś czasu nie ma dobrych horrorów, każdy jest na to samo kopyto... Ale co do Paranormal Activity to się zgadzam jak narazie to jest najlepszy horror.

zenco

Martyrs....Jeden z najlepszych horrorow ostatnich lat.Ci ktorzy mu zanizyli ocene tak to hipokryci ;x