Wrota do piekieł

Drag Me to Hell
2009
5,4 43 tys. ocen
5,4 10 1 43443
6,1 20 krytyków
Wrota do piekieł
powrót do forum filmu Wrota do piekieł

Według mnie to nie udał się Raimiemu ten film. Film jest taki jaki nie powinien być horror: obrzydliwy, że bardziej chce się iść do toalety niż siedzieć w fotelu. Co prawda parę przeszywających momentów było, ale to i tak nie jest górna półka wśród horrorów. Najgorszym ogniwem tego filmu była chyba główna bohaterka. Alison Lohman gra jak amerykańska nastolatka, a scena w grobie wzbudza tylko śmiech, tragedia. Plusy to charakteryzacja(cyganka wyglądała naprawdę strasznie) i zakończenie. Choć można się było tego domyślić, bardziej spodziewałem się happy endu.
4/10

ocenił(a) film na 8
TheWorldIsYours

domorosły krytyk;p dowiedz sie czegos o gatunku albo choc posty nizej poczytaj;p dobry pastisz to jest, a smiech w tym wypadku jest na miejscu.

Newelowsky

Właśnie obejrzałem ten film i uważam że 7 na 10 to ocena zupełnie w porządku. Dobra muzyka, niezła budowa napięcia, kilka udanych efektów specjalnych, barwny czarny humor. Widać, że Sam Raimi chcę wrócić do korzeni, choć co prawda troszeczkę brakuje w tym filmie świeżości Martwego Zła. Ale co ja gadam, przecież tu chodziło o dobrą zabawę, pasję reżysera, "strachy po pachy", historię na dobranoc dla dużych dzieci. Widać to oglądając ten film ze zrozumieniem twórczości Sama Raimi, dając się zaangażować narzuconej konwencji, która czyni z tego obrazu rzecz nietuzinkową, o niebo atrakcyjniejszą od wielu ówczesnych horrorów. Cóż mogę więcej napisać, prócz tego że nie rozumiem oceny zbiorowej (5,7), pozostaje mi tylko dodać, że "o gustach się nie dyskutuje", ale o braku kompetencji należałoby...

ocenił(a) film na 2
TheWorldIsYours

Nigdy nie oglądałem horrorów, ale tym razem się skusiłem. Nie wiedziałem,
że są one tak śmieszne. Bardziej przeraźliwy jest serial SuperNatural.
Ogólnie to jest bardzo obrzydliwy.