Wrota do piekieł

Drag Me to Hell
2009
5,4 43 tys. ocen
5,4 10 1 43443
6,1 20 krytyków
Wrota do piekieł
powrót do forum filmu Wrota do piekieł

Moze mnie ktos oswiecic co go smieszylo w tym filmie? Bo z kilku recenzji przed seansem czytalem same pochwaly, ze smieszny, ze rezyser sprawnie manipuluje kinem, gra widzem, od przerazenia po smiech. Na seans poszedlem z przekonaniem ze to bedzie jakas lepsza wersja ScaryMovie.. WTF? Przeciez to sa popluczyny jakiegos horroru, a smiech? Ze miala krew kotka na rece? Albo ze stara cygaka ja obrzygala? Haha, normalnie boki zrywac. Jak cos tu bylo smieszne to chyba nie bylo zalozeniem tworcow. Sam usmiechnalem sie dopiero na ostatniej scenie na peronie, przynajmniej jakos normalnie sie zakonczylo, ale jak czekacie na jakies efektowne zakonczenie to musze was zawiesc - nawet ta scena z plakatow nie pojawia sie w filmie, a jak sie pojawia to na 0.00002 sek tak ze widz niewiele widzi. Howk.

ocenił(a) film na 7
yakuz

Moim zdaniem film dość obrzydliwy momentami. Czy taki straszny...? Nie tak jak powinien być. Trochę przewidujący. Trochę nawet bardzo przewidujący i to chyba mnie śmieszyło w nim najbardziej. Może taki był zamysł? :P
Jeśli spodziewałeś się Scary Movie to jestem pod wrażeniem. Bo tamto to zupełna komedia a ten film nie miał być z założenia komedią. To miał być horror z delikatną domieszką czarnego humoru. Wyszło jak wyszło, ale z pewnością nie miała to być komedia i tak nie jest.
Garść efektów, trochę napięcia momentami... ogółem film ujdzie.

Violettt

Inna sprawa to efekty, jak to ktos tutaj na forum napisal: chwila ciszy - zeby zbudowac napiecie, nagle glosna muzyka i jpg na ekranie. :P
Wiem, ze obok Avatara to nie lezalo nawet w pudelku, ale np. lepsze efekty ognia byly juz w srednim Ghost Riderze..
"Najbardziej szalony, zabawny i przerażajacy horror od lat" Entertainment Weekly
"To ostra jazda, mistrzostwo krąży między strachem a śmiechem" Total SCI FI
Taa... 4/10 za takie arcydzielo. :)

ocenił(a) film na 6
yakuz

Ja dałem MOCNĄ 3 tylko dlatego ,że dotrwalem do końca...Po tym co tutaj czytam, stwierdzam ,że mam beznadziejny gust...Każdy się tym zachwyca...A dla mnie to gówno...

Przepraszam, że nie poparłem mojej opinii ,żadnymi argumentami ale ! no niestety szkoda czasu na takie brednie.

ocenił(a) film na 7
yakuz

Tak, recenzje trochę zbyt optymistycznie podchodzące do tego filmu.
Chociaż po tym z jakim miłym przyjęciem spotkał się film "Rec" już nic mnie nie zdziwi. Dla mnie "Rec" to jedno wielkie nieporozumienie.
Skoro moje opinie tak skrajnie różnią się z tymi wystawianymi przez poważnych recenzentów jak i przez szerszą rzeszę odbiorców- albo wszyscy zwariowali albo to mi już coś dolega. :)
Poważnie- co kto lubi. Jak dla mnie- film. Mistrzostwo to z pewnością nie było.
Co do "Avatara" niestety jeszcze nie widziałam, chociaż już słyszę głosy krytyki, że znowu tutaj przegięli w drugą stronę- przesadzili z efektami.