Pierwszy raz brałem od uwagę wyjście z kina dla własnego zdrowia. Owszem, rzadko oglądam horrory i nie gustuję w tym gatunku, ale ten film mną po prostu wstrząsnął. Ostatnio dużo na PC-cie siedzę i do kina poszedłem w słabej kondycji zarówno psychicznej, jak i fizycznej, ale żeby kłuło mnie w klacie? Do kina z 5 razy na miesiąc, toteż nie wyobrażałem sobie, żeby coś mogło mnie jeszcze przestraszyć z ekranu. Oj, się myliłem. To wina tego cholernego dźwięku. 5 ludzi na sali, ja w 5tym rzędzie, godzina 22:30 i DD5.1 EX. Muzyka budująca napięcie i nagłe skoki dźwięku, a z ekranu spoziera szkaradna morda staruchy. Przyznaję - chciałem do mamy. Gdybym nie trzymał rąk w pogotowiu do szybkiego zakrycia uszu, to bym chyba tam zawału dostał. Horror potrafi być straszny, ale tylko w kinie. Podejrzewam, że na lapku, czy TV z powodzeniem można by spokojnie zjeść obiad bez przykrego skrętu kiszki. Prawdziwe nagłośnienie potrafi pokazać na co je stać. Tyle ode mnie. za wrażenia i realizację 10/10.
bez kitu! to jakis zart co nie?! Jesli ten film toba wstrzasnal to chyba masz powazne problemy emocionalne,wspolczuje
NAJGORSZY HORROR WSZECH CZASOW 0/10
Jak czytałem to co napisałeś,że ten film tobą wstrząsną to sam nie wiem co mam myśleć o twojej psychice.Może to twoje zbyt długie siedzenie przed PC'tem tak na Ciebie wpłynęło.Ten film to totalna porażka i jak czytam opisy innych ,że to jest na prawde mocny horror to śmiać mi się chce.
Jak przy tym (niby horro'rze) kuło Cie w klacie to nie radził bym Ci oglądać innych.Muzyka budująca napięcie - też mi coś.poza tym dobry horror wyróżnia się tym,że czy w kinie czy na PC'cie też czujesz to napięcie i srasz pod siebie żeby wyjść się wysikać do toalety.Moim zdaniem masz po prostu problemy psychiczne ze sobą inaczej nie mogę tego określić jeśli boisz się latającej chustki do nosa ;D
Pierwsze trole. Jak miło. A was niby co stracha? Gorno, a może ojciec z pasem? Przejdźmy do sedna. Film Wam się nie podobał? Większość w świecie uważa, że to pierwszy przystępny horror od wielu lat. Ostatnimi czasy jakoś wszystkie pseudo-horrory skupiały się wyłącznie na latających tu i ówdzie członkach. Ciężko jest nie widzieć, że to dobre kino. No ale wyznawcy Piły swoje wiedzą. Kolejny raz to co na imdb wysoko, na filmwebie nisko.
Nie było w tym filmie nic strasznego.Nie wiem jak Ciebie ,ale mnie ojciec z pasem nie gadania po domu więc nie mam się czego bać.
Film mi się nie podobał bo był denny,a tak dla wyjaśnienia chłopczyku to Ja nie jestem większość i ten film był smętny,nudny i nie ciekawy.Tu pozwolę cię zacytować:
"Ostatnimi czasy jakoś wszystkie pseudo-horrory skupiały się wyłącznie na latających tu i ówdzie członkach."
A w tym filmie co było?Krwiożercza chusta której musimy się obawiać ona niesie z e sobą wiele złego(Bla bla bla bla bla).Ciężko jest w ogóle zobaczyć w tym dobre kino,ja przy tym filmie mało co nie zasnąłem i sceny nie były w nim śmieszne tylko tak żałosne ,że mnie zatkało.Jak byś nie zauważył Piła to nie Horror,ale cóż,ty chyba jesteś zbyt zakochany w tym dnie żeby to dostrzec.
W końcu jakaś opinia podobna do mojej.
Jeden ze straszniejszych horrorów jakie widziałam.
Nie było w nim nic śmiesznego...
I ta muzyka, masakra jakaś, cała się trzęsłam, ale widocznie niektórzy wymuszają śmiech podczas oglądania horroru żeby się nie przestraszyć(wiem z własnego doświadczenia, kiedy oglądałam ten film ze znajomymi po raz drugi, ale już nie w kinie. Tak mnie wkurzyli, że już chyba nigdy nie obejrzę z nimi horroru), a przecież o to w tym chodzi!