Wrota do piekieł

Drag Me to Hell
2009
5,4 43 tys. ocen
5,4 10 1 43443
6,1 20 krytyków
Wrota do piekieł
powrót do forum filmu Wrota do piekieł

Raimi zrobił horror w starej konwencji, dziś z powodów mi nieznanych nieużywanej. Pojedynki z oślinionymi, charczącymi staruchami, owady brzęczące w brzuchu i wyskakujące ustami w najmniej spodziewanym momencie, no i obowiązkowy epizod na cmentarzu... Groza połączona z czarnym humorem ("here, kitty, kitty" :)). Kto lubi cykl "Evil Dead", będzie się dobrze bawił. Solidne 7.

Szkoda tylko, że Raimi wziął się za Spidermana. Takie Spidermany zrobić mogłoby wielu ludzi z Hollywood, ale takich horrorów nie nakręci byle pan od teledysków i reklam.

goral27

Uff, jak to dobrze że są tu jeszcze ludzie siedzący w temacie :)

Dokładnie tak, stary dobry Raimi ale większość niestety, przynajmniej tu w Polsce (mam na myśli ocenę), nie rozumie tej konwencji...

9/10 :-) I chcę jeszcze!

ocenił(a) film na 9
si79mi

Ja również daję 9/10.

ocenił(a) film na 6
saruman22

Oglądając Wrota przypomniał mi sie inny film tegoz rezysera a mianowicie Armia Ciemności,ech szkoda że nie doczekalismy sie kontynuacji tego bardzo udanego horroru.

aronn

przywracacie mi wiarę w polskich widzów, bo niektóre opinie to aż przykro czytać

goral27

Osobiście nie jestem fanem horrorów. Film podobał mi się średnio. Gdyby nie zakończenie uznałbym go za dobrze skonstruowany dreszczowiec jednakże zakończenie podnosi ocenę filmu conajmniej o jeden punkt :)
+4 ponieważ wciąż śmierdzi hollywoodem.
Tylko pani Sylvia Ganush była sexy :)
Muszę zważac na swoje słowa :)

+4/6