Wyreżyserował go Sam Raimi,gość który stworzył "Martwe Zło"(którego fanem nie jestem...)
i już wtedy łączył straszne z zabawnym ^^ Wiem że jak widzi się napis horror to ma się w myślach grozę mrok i te sprawy :D Aczkolwiek ten film jest świetny taki,jaki jest. A jak straszy to w sposób (tak go nazywam) bezczelny,czyli jest cicho,cicho,a tu nagle łup !!!
Jest to sposób chamski i tani,aczkolwiek skuteczny ^^ Najgorsze jest to,iż wiesz że coś się wydarzy,a i tak podskoczysz gdy cyganka wyskoczy zza zasłony :P
Więc proszę was ludzie jeśli nie rozumiecie tego połączenia,to nie oceniajcie gdyż w tym momencie film ten ma zdecydowanie za niską ocenę :(
Takie jest moje zdanie :)
Pozdrawiam !!
Wiesz, o każdym filmie można powiedzieć, że jest taki, bo wlasnie taki miał być. Koncepcja horroru "ciacho, ciacho, łup" jest oczywiście skutecznym, jednak bardzo oklepanym standardem. Nie jestem też tak do końca przekonany, że film z założenia miał łączyć straszne ze śmiesznym. Obawiam się, że tak im niestety tylko wyszło, ale oczywiście mogę się mylić :-) Właśnie dlatego, moim zdaniem, film nie zasługuje wcale na wyższą ocenę.
No oczywiście że taki ma być - zupełnie jak genialne Evil dead 2 i 3 - ale popcornowa młodzież tego nie pojmie - lepsze już Krwawe walentynki koniecznie 3D