Wrota do piekieł

Drag Me to Hell
2009
5,4 43 tys. ocen
5,4 10 1 43443
6,1 20 krytyków
Wrota do piekieł
powrót do forum filmu Wrota do piekieł

To horror czy komedia? Przyznaję pomysł nie najgorszy, ale wykonanie było tragiczne. Nie do wiary, że ludzie robią jeszcze takie kiepskie horrory. Na tym filmie powinnam się bać, a nie nudzić. Obejrzałam ten film od początku do końca (sama nie wiem czemu) i uważam, że ten film jest do niczego.

ocenił(a) film na 7
Ellen88

Nie powinnaś się bać, bo to nie horror. Powinnaś za to odrzucić tę śmiertelną powagę na bok i dobrze się bawić. Są tu elementy grozy, ale i czarnej komedii. Ludzie, nie traktujcie tego filmu na poważnie, nie widzicie, że to typowa groteska Raimiego? Gość powrócił do starych dobrych czasów Martwego zła. Oby przy tym został.

Robert_Sawyer

Ten film nie ma startu do serii Evil Dead. Ja odniosłem wrażenie, że Raimi nie do końca zdecydował jaki film chce zrobić. Z jednej strony mamy współczesny film horroropodobny z ambicjami, z drugiej groteskowe kino typu obrzydzającego/gore (jedna jedyna scena gora, chyba, że inne przespałem). Jednak w moim odczuciu to nie współgra. Mimo to po cichu liczyłem na zaskakującą końcówkę, niestety nic poza sztampą nie dostałem.

ocenił(a) film na 9
Ellen88

tak trudno zrozumieć że jest to połaczenie tych dwóch gatunków? po co ludzie wypisują tu że byl śmieszny a nie straszny, skoro miał być taki jaki właśnie był. załamka