Wrota do piekieł

Drag Me to Hell
2009
5,4 43 tys. ocen
5,4 10 1 43448
6,1 20 krytyków
Wrota do piekieł
powrót do forum filmu Wrota do piekieł

chciałbym was ostrzec przed totalną klapą , bardzo się zawiodłem i żałuję że nie zaufałem dla oceny na film web (5.8) a zasugerowałem się oceną imdb (7.2) przy 40tys. głosach , film jest bardziej komedią niż horrorem , a tak na serio efekty specjalne wyglądaja na 10 lat wstecz ,

uważam że polacy by potrafili "odpierdzilić" taką lipe chociaż nie mają żadnego doświadczenia w horrorach
pozdrawiam internautów filmweb .

souls_89

Niestety muszę się zgodzić. Nic ciekawego - nie polecam.

katarzyna141

Internauci na Imdb zrozumieli co oglądają- zamierzenie kiczowaty horror komediowy w duchu Martwego zła2 czy Armii Ciemności. Niestety nie uczynili tego oceniający na Filmwebie, jako główny zarzut podając śmieszność, co można wyczytać w wielu tematach na tym forum. Szkoda.

souls_89

Hmm...ten film juz nawet nie jest smieszny...dla mnie byl poprostu słaby :) a koniec tak przewidywalny ze ech...Ja sie nie sugeruje opiniami innych dlatego obejrzalam ten film :)

Entiendo

Zgadzam się z Szamanem. Niestety widać, że z pojęciem horror-komediowy nie
wielu widzów miało do czynienia...

ocenił(a) film na 2
Alexik22

komedia? to w tym gniocie było coś smiesznego?

Alexik22

Nie chodzi o gatunek filmu ale o to w jaki sposob zostal on przedstawiony.
Film jest zenujaco slaby - ludzie z imdb nie sa dla mnie wyrocznia:-)

Losiu

przed pójściem do kina trzeba było sie ogarnąć i sprawdzić martwe zło wtedy może kilka osób by sobie oszczędziło ten film, który jawnie nawiązuje do klasyki gore .. jest zajebisty ale nie dla każdego..pozdrawiam

kubadr

To jest tragedia, liczyłem na kino grozy, cos przy czym bym się bał, a te sceny po prostu były smieszne, zabijanie kotka, gadający kozioł jak w jakiejś szalonej kreskówce. Diablo I czy II już jest straszniejsze chodź to gra komputerowa.

Rozumiem, gdyby to było w gatunku horror, komedia. To nawet bym się za ten film nie zabrał. Zmarnowany czas.

Niestety nie jestem fanatykiem parodii czy "horroro-komedii".

Nie dziwie się, że film ma ocene jaką ma. Każdy nastawiał się na zupełnie coś innego.

ocenił(a) film na 8
trammp

heh ludzi są chyba ślepi i nie widzą kim jest reżyser ;> no nic dystrybutor rzucił ten film na dość płytkie środowisko, które zbyt w temacie nie siedzi...

souls_89

film ma 92% na rotten tomatoes i to wśród krytyków

ocenił(a) film na 10
kubadr

Entiendo krytykuje Wrota do piekieł a Beethovenowi dała 7/10 - mocna rzecz. No i z kim tu porozmawiać brzydkie kaczątka.