PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=442389}
5,7 3,6 tys. ocen
5,7 10 1 3630
6,0 2 krytyków
Wspólnicy z przypadku
powrót do forum filmu Wspólnicy z przypadku

makiety. Ten film byłby o wiele lepszy, gdybym cały czas nie miała wrażenia, iż to wszystko jest makietą. Najgorsze były krajobrazy i jadący pociąg w nocy. Pewnie film miał niski budżet, ale mogliby chociaż powstrzymać się od tych wstawek co pięć minut dziecięcej zabawki na wacie. Cała historia jest dość wciągająca, dobrze wypadł Zahn i Sobieski, chociaż ta druga mogła wydusić z tej roli coś więcej. Glover - średnio. Całość oceniam na 7, bo niestety połówek nie ma a moja ocena waha się od między 6 a 7. Poza tym za dużo w tym filmie pomieszania stylów. Tendencja w strojach, samym pociągu, scenografii jakby nawiązująca do lat 30-40 tych, ale już samochód policyjny, krótkofalówki itp. świadczą, że to jednak nie tak odległe czasy.

ocenił(a) film na 7

Zgadzam sie, że makiety są widoczne, lecz mi zbytnio one nie przeszkadzają (aczkolwiek film sprawia przez to wrażenie teatralnego). Film ma napewno ciekawy scenariusz i przyjemnie sie go ogląda. Jednak słusznie zauważyłaś, że jest zmixowany styl. Bo od początku jest kreowany przedwojenny klimat natomiast potem pojawia sie troche techniki (np Glover rozmawia przez komórke z żoną). Ogólnie miło mnie ten obraz zaskoczył i daje mocną 7 :)

ocenił(a) film na 7
bannQ

Ciekawa uwaga z tą teatralnością! Podczas oglądania filmu nie opuszczała mnie myśl, iż po pewnych przeróbkach scenariuszowych byłby to niezły materiał NA SZTUKĘ TEATRALNĄ (i wówczas chętnie poszłabym do teatru, ...o ile wcześniej nie widziałabym filmu).

ocenił(a) film na 7
PaniTajemnic

Rzeczywiście byłaby to naprawde atrakcyjna sztuka teatralna :)