Ogladalem (cz raczej: probowalem obejrzec) dzis w nocy (o 1:00) i... szlag mnie trafil kilka razy i miecha sporo polecialo. Obejrzalem juz na TCM sporo filmow i zawsze wszystko bylo Ok. Na FW czytalem ze zdarzaja im sie projekcje felernych kopii
(sam na takowa nie trafilem). Ale dzisiaj TCM totalnie dali dupska... porazka, zenada, kaszana, kila i co tam k...a jeszcze. Akcja filmu jest mocno zagmatwana i trzeba mocno wytezac uwage zeby sie nie pogubic. Ale jak tu k...a wytezac uwage jak co pare minut zanika obraz i dzwiek, i tak dobre kilkanascie razy w ciagu calego filmu - i tak pare albo i parenascie istotnych watkow poszlo sie j... Nie rozumiem ludzi ktorzy robia takie rzeczy. I to na kanale niby stricte filmowym, i puszczajacym naprawde mnostwo swietnych, wartosciowych filmow. Tak jakby zadowalali sie samym faktem ze takie filmy puszczaja, a juz co do jakosci - w dupie maja widzow, ale i tworcow tych filmow. Jak wspomnialem, natrafilem na taka kile tylko raz ale to wystarczylo zeby sie porzadnie podk...c - o ten jeden raz za duzo.
Post scriptum:
Ciekawe czy 3/01/2010 bedzie powtorka z "rozrywki". Oby _NIE_ !!!!! Wszyscy ktorzy sie napalacie na obejrzenie "Wszystkich..." 3/01 badzcie z gory przygotowani na bardzo prawdopodobna mozliwosc przykrych niespodzianek i... skopany seans.
film byl wyswietlany wczoraj na tcm dwukrotnie. ogladalem seans o 21 i wszystko bylo ok. takze to raczej nie jest kwestia kopii filmu tylko jakosci sygnalu.
pozdrawiam i polecam obejrzec film jeszcze raz, w pelnej okazalosci, warto:)
Hmmmm, tylko 2 odpowiedzi wiec trudno wyciagac wnioski, ale wyglada to tak ze byc moze jakosc sygnalu zalezy od miejsca w Polsce gdzie sie filmy na TCM oglada.
Ogladalem ten film wczoraj o 21.00 i wszystko bylo O.K.
Jakosc obrazu prawie jak z dobrego DVD,co mnie milo zaskoczylo.
To chyba zalezy od jakiego operatora otrzymujemy sygnal.
Ja ogladam z kablowki Aster przez dekoder cyfrowy i tez niekiedy zdarzaja sie im wpadki przez chwilowe zawieszenie obrazu.
Tym razem wszystko bylo udane.
Ja również oglądałem film 3. 01. Na szczęście bez niespodzianek (mimo że ja mam niestety problem z sygnałem od kilku tygodni). To, że w ogóle TCM akurat wtedy odbierało bez przerwy to był chyba jakiś prawdziwy CUD!!! Że akurat TEN film było mi dane obejrzeć w całości... Anyway (jak to mówią górale ;)). Film genialny. Niesamowicie rozbudowana fabuła. Długi, ale mimo to człowiek nie czuje znużenia (przeciwnie czas biegnie aż za szybko).