PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=866093}
5,1 66 tys. ocen
5,1 10 1 66257
5,2 85 krytyków
Wszyscy moi przyjaciele nie żyją
powrót do forum filmu Wszyscy moi przyjaciele nie żyją

Wiadomo jak w typowej polskiej produkcji musi być sceny seksu i odpowiednie, żarty, które u mnie wzbudziły najwyżej uśmiech politowania no, ale jeśli, (droby spojler) ktoś lubi, żarty z "misjonarza", który złożył śluby czystości, ale bo zobaczeniu pewnej kobiecej części ciała zmienił zdanie to reszta produkcji pewnie mu się spodoba, no i stety, albo niestety, żartów dotyczącej tej tematyki jest bardzo dużo, a ten wyżej podany, był jednym z lepszych.

Dialogi
Które zwłaszcza na początku są moim zdaniem dość słabe i miałkie, i wręcz parodiują zachowanie młodzieży, ale mogło być zdecydowanie gorzej. Więc reansumując spodziewałem się gorszych.

Logika
Ja rozumiem, że to komedia i wiele rzeczy jest uproszczonych, no, ale jak ja zobaczyłem jak według twórców tego tytułu można zabezpieczyć broń w polsce i jak się ją przeładowuje to mnie jasny **** strzelił, jak i też widok trzymania broni. Wogule reakcja na widok broni, martwych ciał jest wręcz kuriozalna. A i tutaj muszę pochwalić końcówkę filmu, gdzie moim zdaniem bardzo dobrze zostały pokazane motywacje bochaterów. Temat zapisania formuły leku na pewną chorobę już przemilczę i między inymi, za to ten film tak nisko oceniłem( no i pracę pewnych policjantów) .

Muzyka
No moim zdaniem jest naprawdę dobra, oddaje uczucia i zamiary bochaterów, no dla mnie naprawdę najlepsza część filmu.

Jeszcze mogę pochwalić za stroje bochaterów, które też oddają ich charakter i ogólnie kadry w tym filmie są przyjemne dla oka.

Reansumując ten film to kolejna polska komedia przesycona seksem i było lepiej niż, się spodziewałem, ale te podejście do broni, chemii, pracy policjantów, sprawiło, że ocena jest taka, a nie inna i jedynie ten film ratuje muzyka.