Wszystko, co chcielibyście wiedzieć o seksie, ale baliście się zapytać

Everything You Always Wanted to Know About Sex * But Were Afraid to Ask
1972
7,2 29 tys. ocen
7,2 10 1 28958
6,9 28 krytyków
Wszystko, co chcielibyście wiedzieć o seksie, ale baliście się zapytać
powrót do forum filmu Wszystko, co chcielibyście wiedzieć o seksie, ale baliście się zapytać

Nudny

ocenił(a) film na 1

Ciężko mi jest się przekonać do twórczości Woodyego Allena. Większość jego filmów, które oglądałem była po prostu średnia. Jedynymi wyjątkami były Sen Kasandry i O północy w Paryżu. "Wszystko, co chcielibyście wiedzieć o seksie, ale baliście się zapytać" skusił mnie jednak swym tytułem i oceną. Niestety się zawiodłem.
Film moim zdaniem jest nudny i nieśmieszny, wręcz usypiający. Z każdym kolejnym epizodem, sprawdzałem tylko, ile pozostało do jego końca. Jedynym wartym uwagi był ostatni "Co się dzieje podczas ejakulacji", który jako osobne dzieło oceniłbym może na 3, albo 4. Jako całość jednak produkcja ta otrzymuje ode mnie jedynkę bez zawahania. Pan Allen już mnie chyba do siebie nie przekona. Dam mu może jeszcze szansę, albo dwie, jednak niestety krucho to widzę. Zmarnowane półtorej godziny życia. "Serdecznie" nie polecam.

użytkownik usunięty
piotr_wyp

Nie zgadzam się z twoją oceną. Uwielbiam go oraz jego starszą twórczość, zaś Wszystko co chcielibyście wiedzieć o seksie... bije na łeb te całe Sny Kasandry czy O północy w Paryżu. Jeżeli chcesz się do niego przekonać to obejrzyj Zelig, Annie Hall, Manhattan czy Purpurową różę z Kairu.

ocenił(a) film na 1
piotr_wyp

Nuda,głupota,oklepane i infantylne gagi dla już nie nazwę kogo.W ogóle ciągłe promowanie twórczości tego pana to efekt jakiegoś gigantycznego lobbingu na gruncie ogólnego snobizmu,bo jego filmy są wręcz infantylne.Jedynie "Wszystko gra" jest na wysokim poziomie,ale czyni wrażenie,jakby nie tworzył go sam Allen