Wszystko gra

Match Point
2005
7,3 101 tys. ocen
7,3 10 1 100517
7,2 46 krytyków
Wszystko gra
powrót do forum filmu Wszystko gra

Nola Rice w tej roli Scarlett Johansson świetna , pewna siebie i swojej urody , wdzięku kobieta , która zaangażowła się w romans z żonatym mężczyzną Chrisem który gdy dowiedział sie że Nola jest w ciąży postanowił ją zabić ..... przykre ale prawdziwe .... szkoda Noli .... koniec mógł być inny ;(((

ocenił(a) film na 9
blackberry123

Gdyby koniec był inny film nie miałby sensu.

blackberry123

Hmm może i masz rację , ale on wcale nie musiał zabijać Noli ... był tylko taki podły ;(

blackberry123

Niby ją kochał a co ... a gdy tylko dowiedział się o ciąży .... posunął się do zbrodni :(

ocenił(a) film na 7
blackberry123

Nie posunął się do zbrodni, gdy tylko dowiedział się o ciąży. Proponował jej aborcję, proponował pomoc finansową itd. Ja wiem, ja wiem, że i tak okazał się draniem, prosta sprawa. Ale wydaje mi się, że to zachowanie Noli ostatecznie popchnęło go do popełnienia zbrodni. Gdyby Nola zachowywała się normalnie, spokojnie, Chris prawdopodobnie po pewnym czasie sam by zmiękł i przyznał się do romansu, a nawet gdyby się nie przyznał, to prędzej czy później w naturalny sposób wszystko wyszłoby na jaw. Dlatego podoba mi się to, w jaki sposób została ukazana postać Noli. Poznajemy ją jako seksowną, pewną siebie kobietę, opanowaną i niekrzykliwą. W pewnym momencie dokonuje się diametralna zmiana ( a w istocie po prostu pokazanie prawdziwej twarzy), Nola staje się rozhisteryzowana, natarczywa, nawet agresywna, ciągle wydzwania do Chrisa, to nie ta sama dziewczyna.
Ale nie ma co gdybać, bo inaczej film by nie powstał :)