Wszystko gra

Match Point
2005
7,3 101 tys. ocen
7,3 10 1 100517
7,2 46 krytyków
Wszystko gra
powrót do forum filmu Wszystko gra

Hej, przepraszam, że piszę właśnie tutaj, ale zaraz to wytłumaczę ; )

Chciałam zapytać o tytuł jednego filmu, ale oglądałam go dość dawno i nie wiem czemu, ale myślałam, że był to właśnie `Wszystko gra`... z tym że po przeczytaniu opisu wydaje mi się, że jest to coś zupełnie innego, a jednocześnie wiem, że ten film już oglądałam... Trochę to pokręcone, wiem...

Wydaje mi się, że grał tam właśnie Jonathan Rhys Meyers i Emily Mortimer (nie jestem pewna co do niej)i własnie Scarlett, ale też pewności nie mam...

W tym filmie młoda kobieta (prawdopodobnie Emily) zachowywała się jakby była chora psychicznie. Mężczyzna (Jonathan) był jej obsesją, robiła wszystko, by ją pokochał, chociaż prawie go nie znała.
Pamiętam, że nocował u niej... Coś mi świta, że w jakiejś kwestii go okłamała, ale nie pamiętam o co tam chodziło...

Ostatnie sceny rozgrywały się w kawiarni i kłamstwo wychodzi na jaw, okazuje się, że jest jeszcze jeden mężczyzna, prawdopodobnie przyjaciel głównego bohatera. Spotykają się w trójkę, bohater, którego gra Jonathan biegnie na lotnisko.
Obsesyjnie zakochana dziewczyna rozpacza.

Przepraszam jeszcze raz, że piszę w tym miejscu, i za chaotyczność wypowiedzi ;P ...

Z góry dziękuję za odpowiedź! ;)

bombay_dream

To nie to ;]. Ale ten też jest spoko. Pewnie jak jeszcze troche sie nad nim zastanowie do dojde do wniosku że jest super ;]. Obejrzyj sobie ;)

agawiiim

"Wszystko gra" oglądałam, ale nie wiem czemu ponakładała mi się w głowie treść dwóch filmów ;)
Ale dziękuję za odpowiedź.
Nadal mam nadzieję, że znajdzie się ktoś, kto z mojego opisu wywnioskuje co to za film ;)

bombay_dream

Jestem prawie pewna, że masz na myśli film "Apartament". Rzeczywiscie wszystko wyjasnia sie w kawiarni a on (Josh Hartnet) biegnie na lotnisko:) Jest włoska wersja tego filmu z Monika Bellucci i Vincentem Casssel.Daj znac czy to o ten film chodzi bo jestem ciekawa:P

dawidowskajoanna

TAK! To TEN FILM!
Dziękuję bardzo! :)

Nie mam pojęcia, dlaczego pomieszała mi się obsada, dlatego przepraszam fanów filmu i aktorów z `Wszystko gra` ;)