Wszystko gra

Match Point
2005
7,3 101 tys. ocen
7,3 10 1 100517
7,2 46 krytyków
Wszystko gra
powrót do forum filmu Wszystko gra

kto ma 15lat może go nie wytrzymać
ja mam 22 i też ewoluowałem z filmów typu: rambo więc można zrozumieć opinie 15-latków że nudny i dno
8/10 to moja ocena
Film ma swój klimat, fajnie się obserwuje głównego bohatera jego rozterki, wahania, wybory życiowe.Czy pozostał on jednak bezkarny???

ocenił(a) film na 8
reven1

Naprawdę ciekawy film . Nie spodziewałam się takiego końca 9/10

reven1

Z całym szacunkiem - jeśli "ewoluowałeś z filmów typu RAMBO", to chyba wstecznie. Pajace uważające, że RAMBO to film o niezniszczalnym-kolesiu-z-wielką-giwerą nie mają pojęcia jak ważny był i nadal jest to film, i jak wielkie niesie przesłanie. Nie pieprz głupot!

ocenił(a) film na 10
Nightmarine

"Match point" jest świetny, znakomity...

Natomiast też nie trawię kolesi, którzy zgrywają intelektualistów i uważają, że w dobrym tonie jest krytykowanie takich dzieł jak "Rocky", czy "Rambo".

Wtedy wyłazi z takich klaunów pseudointelekt i kompleksy, no i poza na "ambitnego" kinomana.

"Rocky" i "Rambo" to dzieła i do tego dzieła kultowe, które poruszyły Ziemię.

To tyle...pzdr.

reven1

noo ! sorunia chłopie nie gadaj glupot ;/ i co ty mi tu z rambem(?) wyskakujesz ;] ja mam 15 lat i dla mnie ten film jest świetny a informacje o ewoluowaniu zachowaj dla siebie bo sa smieszne
..!żal!..
film super :) niezły zakręt , tylko szkoda ze scarlett musiala tak skonczyc ;]

ocenił(a) film na 7
gocha_727

a ja powiem generalnie spodziewałem się takiego zaklonczenia, tzn, ze go nie zlapia, ale tylko dlatego ze to film Allena, to takie naturalne zakonczenie,

swietny byl motyw z obrączką

zabrakło mi na końcu sceny początkowej, z piłką tenisowa ktora zatrzymuje sie na siatce, mogli pokazac jak przechodzi na 2-ą stronę :)

film jest dobry jak dla mnie, warto obejrzec

7/10

ocenił(a) film na 8
adas_80

Witam Witam :)

Match Point.hmm... Trzeba przyznać, że trafny tytuł :)
Na wstepie zaznaczę, nie przepadam za filmami Allena..Jednak ten obraz... ma w sobie coś unikatowego. Fantastycznie została wykreowana postać głównego bohatera, ( oklaski dla aktora - Jonathan Rhysa-Meyersa ), jego ruchy i gigantyczne oczy. Koleś sprostał zadaniu - wywiązał się z roli znakomicie ;) Film ma swój duży plus w postaci wiarygodnej i autentycznej fabuły. Nie mamy tu bajki o mścicielu, który pozabijał dla pieniędzy połowę swoich znajomych.Jest to historia człowieka z problemami, a zarazem przestroga, uakzująca granice ludzkich możliwości.
Ale, na tym koniec. Film trzyma się kupy jest dobrze rozbudowany, chociaż niektórym mogłoby się wydawać, że się strasznie dłuży. Wszyscy wiemy, że widzowie mają różne gusta, tak więc stwierdzenie, że film się dłuży bądź nie - zostawiam do waszej opinii. :)

Podsumowując :

Panie Allen - wielkie brawa.

8\10

ocenił(a) film na 10
reven1

no tak,masz racje.ja mam 15 lat i ciezko mi sie ogladalo ten film.jednak chcialam go obejrzec do konca i nie zaluje.
film naprawde pokrecony, ale bardzo dobry.
polecam.