Rewelacja, zgadzam się. Wszystko ( no, poza jednym szczegółem) dopięte na ostatni guzik, mistrzostwo
Wprost cudowny film. Bardzo dobra gra aktorska,film trzymal w napieciu do ostatniej minuty. Nie moge uwierzyc,ze on tak postapil.
Polecam wszystkim.
W tym filmie po prostu wszystko gra :) Dobrze dobrani aktorzy, ciekawy wątek, widoczne, ale nie narzucające się za bardzo nawiązanie do książki Fiodora Dostojewskiego - Zbrodnia i kara, zaskakujące zakończenie. My favorite <3
Najlepszy europejski film Allena. Widziałam chyba dwa razy, za drugim podejściem doceniłam go nawet bardziej. Dla mnie szczególnie fascynującym momentem był ten, w którym policjant był tak blisko prawdy, a wystarczył jeden sprzeciw, w dodatku oparty na stereotypie, żeby ten się wycofał. Doskonale ilustruje to metafora piłki tenisowej - w zależności, na którą stronę upadnie, taki mamy rezultat. Kolejny raz Allen stawia tezę, że życiem tak bardzo kieruje przypadek i pewien splot okoliczności. Trochę zdziwiło mnie jednak, że nikt tak naprawdę do końca nie skojarzył faktów i nie dowiódł winy Christophera. Ale czy pozostał on bezkarny? Z tym pytaniem Allen nas właściwie pozostawił. Kawał dobrego kina!