Bez żadnego zażenowania mogę stwierdzić, że ten film stał się moim ulubionym. Moim zdaniem arcydzieło. I wspaniały soundtrack, polecam :)
zgadzam się w 100%. uwielbiam ten film;) i soundtrack - rewelka! zakupilam płytkę i ciągle jej słucham;)
polecam.
Własnie czytam książkę, czekam na kolejne bestsellery Johnatana Safrana Foera. Film genialny! Ja też zakochałam się w soundtrack'u !
Otóż ja, po dzisiejszym oglądnięciu tego filmu po raz 4 w przeciągu 1 roku, również stwierdzam, że jest to również mój ulubiony film. Tak właściwie dla mnie bez słabego punktu. Przede wszystkim wzrusza mnie prostota tego filmu i jego przekaz; tło z lekkim zabarwieniem historycznym przeplata się z dramatem, a czasami zahaczając o dialogi z dobrej komedii. Urzekły mnie również niezłe kadry, nie wspominając o kolorach słoneczników ;)
A co do soundtracku - tutaj również muszę się zgodzić ;)
Jednak nie jestem w stanie zinterpretować słów: 'to nie pierścionki są na Wasz wypadek, to Wy jesteście na wypadek tych pierścionków'. Jak Wy rozumiecie i interpretujecie tą kwestię?
uhhh, widzę, że moja teoria o tym, że film dużo traci na tłumaczeniu jak najbardziej sie potwierdza.
nie rozumiem dokładnie, co ta kobieta mówi, mój rosyjski jest baaardzo zardzewiały, ale alex ładnie to tłumaczy: "she says the ring is here not because of us. we are here because of the ring", co w dokładnym tłumaczeniu znaczy: "ona mówi, że pierścionek nie jest tu dla nas, tylko my jesteśmy tu dla pierścionka". chyba jest wiele interpretacji tego zdania, życzę powodzenia :)