Wyścig marzeń

Dreamer: Inspired by a True Story
2005
7,4 4,9 tys. ocen
7,4 10 1 4904
Wyścig marzeń
powrót do forum filmu Wyścig marzeń

Durny film. Taki pusty i dziecinny. DZiecku pozwolili być właścicielką konia, no jasne ;/

tusia_love

To film dla dzieci!!!
Musi mieć coś co im się spodoba, a nie jakiś dramat czy horror.
Pozwoli, bo to jest film!!!! Dla Dzieci!!!

Misia81

To JEST możliwe.
tusia, jeździsz konno?
Na obozie konnym, na którym byłam, w ,mojej grupie była 11 - letnia dziewczynka, która miała 2 konie, i skakała przeszkody 1, 40 m.
Może nie wiesz, ile to jest, ale dość dużo. Jak myślisz, kiedy musiała zacząć? Chyba wtedy, kiedy ta dziewczynka z filmu.
Poza tym film jest oparty na prawdziwej historii - może tak naprawdę dziewczyna nie była aż tak młoda, ale na pewno młoda.

ocenił(a) film na 9
tusia_love

Ja miałam pierwszego konia w wieku 15 lat a moja siostra 11 :) Koleżance kupili konia gdy miała chyba z siedem :) I był zapisany na nią w papierach nawet :)

ocenił(a) film na 9
PAtra2

Także ludzie okażmy trochę kultury i zanim wypowiemy sie na jakiś temat o którym nie mamy "bladego pojecia" , poczytajmy troszkę chociażby w internecie, bo wiem że do książek ciężko zaglądnąć hehe:) Filmik fajny , znam kupe beznadziejnych filmów o koniach ten jest miły dla oka:)

użytkownik usunięty
tusia_love

ja mam konia od urodzenia ;D

ocenił(a) film na 9
tusia_love

to kino familijne...halo!

ocenił(a) film na 8
tusia_love

Nie do końca dziecinny:) A przyjrzyj się relacjom rodzinnym. Każdy marzy, lecz nie każdy spełnia swoje marzenia. Nie każdy ma wsparcie bliskich. Mała dziewczynka, ale jak wielkie szczęście miała, bo rodzice pozwolili jej decydować a co za tym idzie i ponosić konsekwencje swoich wyborów:) Przy teraźniejszym rozpuszczaniu i podsuwaniu wszystkiego pod nos, podejmowaniu nawet za dorosłe dzieci decyzji to zupełna odmienność-uczenie dziecka odpowiedzialności od małego, za siebie i innych (w tym i za zwierzę). Bardzo dobry familijny film. Mogę tylko zazdrościć tym, którzy jeżdżą konno, ja je uwielbiam, ale już nie wsiądę i nie poczuję tej jedności z koniem:)

użytkownik usunięty
tusia_love

Film może nie jest durny, ale jest mało oryginalny. Taka standardowa historyjka, która musi się dobrze zakończyć i podobnych filmów jest więcej. Kilka nawet widziałam, a pewnie nie jeden jeszcze jest, którego nie oglądałam. Ani tematyka nie jest odkrywcza, ani nic nowego się nie pojawia jeśli chodzi o fabułę. Wszystko przebiega przewidywalnie. Znane schematy.