7,0 206 tys. ocen
7,0 10 1 206157
5,4 25 krytyków
Wyścig z czasem
powrót do forum filmu Wyścig z czasem

pozytywnie mnie zaskoczył, bo mimo wszystko wyszedł całkiem porządny film. Ale
najbardziej mi się podoba sam pomysł rozwalania systemu, sam od lat marze o tym by
rozwalić system w którym żyjemy, zniszczyć wszelkie wartości którymi dzisiaj się człowiek
kieruje, przede wszystkim zniszczyć wszystkie pieniądze na dobry początek, a następnie
wszystkich wpływowych ludzi, eh bojowo się nastawiłem po tym filmie i dlatego będę dalej
kontynuował moje przemyślenia, ten świat nie zasługuje żeby nim rządziły tak porąbane
istoty zwane ludźmi. :)

ocenił(a) film na 8
mariouszek

hej, film mi się spodobał, jest w nim coś co się poniekąd zgadza w dzisiejszych czasach, wszystkim go brakuje, walczymy o przetrwanie, szczególnie chodzi mi o Pl, mieszkam w miejscowości gdzie jest 30% bezrobocie, tutaj pracodawca daje co najwyżej najniższa krajową, murarz na budowie zarabia 8zł na godz., porąbana sytuacja, bogaci wykorzystują sytuację i nie chcą płacić normalnych stawek, paranoja, w tym filmie widziałem znakomite odzwierciedlenie tego co się dzieję w całym kraju w sf, dobry film, była akcja, nie rozumiem dlaczego tu niektórzy narzekają, jak nie lubią filmów sf to niech do nich nie przymierzają się, narka

holek002

Tak w PL jest bezrobocie na poziomie 12% a 1/3 z tych bezrobotnych robi na czarno.
Podnosi się wiek emerytalny do 67 lat a policjanci i strażacy przechodzą na emeryturę po 15 latach pracy czyli w wieku nawet 35 lat!!!
Dodatkowo Państwo Polskie płaci rocznie miliardy zł na utrzymanie KRK z naszych podatków nieważne czy jesteś wierzący czy nie PŁACISZ.

mariouszek

Niedługo będziemy mieć prawie to samo co w tym filmie. Czyli zastąpienie fizycznego pieniądza wirtualnym. Wszczepią man chipy pod skórę i inwigilacja będzie możliwa na każdym kroku.
Może wszystkich wartości lepiej nie niszczyć ale te negatywne jak chciwość itp. jak najbardziej.
A zastanowiłeś się czym zastąpić te zniszczone pieniądze? Jak ludzie będą wymieniać dobra, wrócimy do: ja ci dam kurczaka a ty mi worek ziemniaków?

Moderatorrr

Tak kiedyś nad tym myślałem, ale dzisiaj mam raczej anarchistyczne przysposobienie, rozpieprzyć i patrzeć jak się wali i dobrze się bawić.
Fakt faktem, że gdyby wprowadzono coś w rodzaju handlu wymiennego, albo po prostu każdy by robił to co potrafi i to by było jego walutą to może by i coś z tego wyszło, ale prawda jest taka, że gatunek ludzki zawsze zacznie kombinować i robić wszystko, żeby jednostce było lepiej a drugiemu jak najgorzej, dlatego rozpieprzyłbym a potem patrzyłbym na tą zgraje idiotów tonących w zagubieniu z powodu zniknięcia najcenniejszego dla nich tworzywa;p