PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=10033877}

Wyfrunięci

Migration
2023
6,8 6,2 tys. ocen
6,8 10 1 6166
6,3 6 krytyków
Wyfrunięci
powrót do forum filmu Wyfrunięci

Czy 3,5-latek ogarnie fabułę? Nie ma nigdzie informacji o ograniczeniach wiekowych :)

ocenił(a) film na 7
krukinda

Jak jest w miarę kumaty to raczej powinien mniej więcej ogarnąć, ale są ze dwie dość „straszne” sceny, byłam z córką 4,5lat i sie faktycznie bała, zamykała oczy itp.

justysia1307

Czy może Pani napisać jakie to konkretne sceny te straszne (co tam się stalo) bo mam wrażliwe dziecko i nie chciałabym żeby było nieprzyjemnie

joanna_czapla_835

Byłam dzisaj z dziećmi 4 i 7lat, oboje się bali kucharza, który biegał z nożami i gonił kaczki żeby je zabić i ugotować. Nie podobała mi się ta bajka...
Żałuję, że nie poszliśmy na puffin rock.

agata_rychter

Puffin Rock to mdła i nudna jak flaki z olejem bajeczka dla 2-3-latków.

ocenił(a) film na 7
joanna_czapla_835

Jedna scena z czaplą, która wydawało się że chciała zjeść kaczki (ostatecznie okazało się że chciała pomóc) i z kucharzem, który chciał je złapać i upiec (ktoś też opisał niżej). Myślę że wrażliwe dziecko może się mocno przestraszyć, córka zamknęła oczy i resztę obejrzała normalnie, podobało jej się

ocenił(a) film na 1
joanna_czapla_835

Większość scen mocno stymuluje i ma negatywne przekazy. Poza wysokiej jakości grafiki bajka jest okropna

Domi_154

Łoo matko, Król Lew przy tym to istny horror !! ><

użytkownik usunięty
krukinda

Przede wszystkim takie małe dzieci w ogóle nie powinny niczego oglądać...

Wg WHO dolna granica to dwa lata. No i może darujmy sobie porady wychowawcze na forum filmowym ;)

użytkownik usunięty
krukinda

To nie były "porady wychowawcze" tylko prywatna opinia na temat współczesnego społeczeństwa.

Mogę polecić kilka stron parentingowych, żebyć mógł swoje opinie wyrażać

użytkownik usunięty
Joanna_Cichocka_5

Kolejna osoba nie rozumiejąca kontekstu mojej wypowiedzi...

krukinda

Jak Pani się sugeruje wytycznymi WHO odnośnie wychowywania dzieci to powedzenia.....

ocenił(a) film na 1
krukinda

Poczytaj o WHO, co to i kto to założył i kto jest „właścicielem”

Dokładnie, zamknąć je w beczkach, żeby nic nie widziały i dopiero wypuścić po osiemnastce

użytkownik usunięty
Kwarak

A tu natomiast odchylenie w drugą stronę...

Dokładnie.

Sam lepiej nie ogladaj

krukinda

W de kategoria wiekowa to 0, tak jak ktoś wyżej napisał są maks 3 niedobre sceny (dwie z udziałem kucharza, jedna z bocianem). Bajka bardzo przyjemna, kolorowa i prosta w przekazie

krukinda

Jak wyżej, dziś byliśmy z córką (cztery lata) na straszniejszych scenach nie chciała patrzeć, ale ogólnie zadowolona. Ja polecam

ocenił(a) film na 6
krukinda

Byłem na filmie z niespełna czteroletnim synem. Nie zauważyłem żeby się czegoś bał. Myślę, że spokojnie trzylatki powinny dać radę na filmie. A trochę dziecięcego suspensu nikomu nie zaszkodzi :)

ocenił(a) film na 4
krukinda

7 latka się bała

krukinda

Nie wypowiem się nt. scen z prostej przyczyny, nie widziałam bajki. Dopiero wybieram się do kina z 4 i 7 latkami. Ale odnośnie scen wydaje mi się, że wszystko zależy od wrażliwości dzieci. Tak jak u dorosłych. Jeden na horrorach płacze drugi z nich się śmieje. Moje dzieci raczej są z tych mniej strachliwych więc nie mam obaw.

ocenił(a) film na 1
krukinda

Moim zdaniem bajka powinna być dozwolona od lat 12 lub nawet więcej. Wiele raniących przekazów, mocno stymulującą dźwiękiem i scenami. Dla dorosłego to wyzwanie. Poza ładną grafiką bajka jest jakąś pomyłką.

ocenił(a) film na 9
Domi_154

Dobrze, że tylko Twoim zdaniem, jeśli ta bajka była dla Ciebie wyzwaniem to współczuję

krukinda

uważam ., że nie. tenb film nie powinien być bez ograniczenia wieku. Chocby sam początek filmu i opowiadanie taty kaczki. Ja wyszedłem z kina z córką w scenie z kucharzem.

przemyslaw_koselski

A potem dzieci do 12 roku życia myślą że szynka na drzewach rośnie :)

BartasBartas

Moja córka doskonale wie że mięsko pochodzi z zwierzątek. Natomasiy ty nie zrozumiałeś czy film jest dla dziec beż ograniczenia wieku. Sceny są na maXA przerysowane ( na początku jak to mielone i mrok sceny, potem scena z czapla , potem kucharz , a może scena z samochodem uderzającym golebia) JAK BYM MIAL OCHOTE NA POKAZYWANIE CZEG9S TAKIEGO TO PUSZCZE FILMIK CORCE JAK Z PROSIACZKA ROBIONA JEST PAROWKA .

krukinda

Film zdecydowanie dla młodszych dzieci. Dziwne, że jest bez ograniczenia wiekowego. Wyszliśmy z kina zaraz po tym, jak kaczki wleciały do wielkiego miasta. Film napompowany negatywną energią z podszyciem strachu.