Też jestem bardzo ciekawy. Mogą stworzyć udaną parę, niestety polski dystrybutor zapewne (sądząc po zwiastunie) zafunduje nam ten beznadziejny dubbing. A ja chcę usłyszeć oryginalny głos, tonację, tembr Emily i Dwayne'a!
Spokojnie wersja z napisami też będzie ( przecież jest zwiastun z napisami pl ) tylko zapewne puszczana w mniejszej ilości/rzadziej niż dubbing i warto pójść na nią w pierwszym tygodniu wyświetlania filmu, bo im dłużej film będzie w kinach tym mniej będzie wersji z napisami.
Niestety dziś dostałem info od Cinema City Poland, że dystrybucja na nasz rynek będzie TYLKO i WYŁĄCZNIE z dubbingiem :( ;( , bez względu na format i jakość obrazu - TRAGEDIA.
Nwm czemu wcześniej wydali taki, a nie inny komunikat - trochę dziwne zachowanie z ich strony.
Żeby jeszcze Dwayne był jakimś tytanem aktorstwa, któremu głosu nie powinno się odbierać, jak Bradowi Dourifowi czy Anthony'emu Hopkinsowi...
Może nie jest tytanem aktorstwa, ale ma swój głos i nie rozumiem dlaczego miałbym zamiast głosu Dwayne'a słuchać głosu np. Karolaka. Z tym dubbingiem to jakaś zaraza. W innych krajach europejskich jest podobno jeszcze gorzej, bo tam 99% filmów jest dubbingowana.
W Niemczech tylko w większych miastach masz możliwość z napismai czy w wersji OV. W Berlinie na palcach jednej ręki są kina takie... Teraz jeszcze moje ulubione zamknęli gdzie największy wybór był :( dlatego zaczęłam oglądać tylko w domu... No plus bo blok reklamowy n do 40mon potrafi być tutaj
Widziałam zwiastun i dubbing Dwayne nie był zły ale za to Emily... Tak, zdecydowanie bardziej wolałam słyszeć jej głos niż pani z zwiastunu.
Który dubbing Dwayne'a starszy czy ostateczny, bo w końcu Banaszyka wykopali z tej roli :/
A to w takim razie nie mam pojęcia, chodziło mi o te pierwsze zwiastuny, które pojawiały się w telewizji i w kinie.
Przecież on nie ma grać wyniośle czy szekspirowsko, to były zapaśnik który od conajmniej 20 lat gra w filmach...