PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=595547}

Wyprawa do dżungli

Jungle Cruise
2021
6,5 24 tys. ocen
6,5 10 1 24324
6,4 26 krytyków
Wyprawa do dżungli
powrót do forum filmu Wyprawa do dżungli

Film anty-LGBT

ocenił(a) film na 1

Nie podoba mi się przedstawianie gejów jako idiotów. Środowiska feministyczne obroniły "głupie" blondynki więc twórcy postawili na "głupich" gejów.

ocenił(a) film na 5
TLEE

Doszukujesz się tutaj czegoś czego nikt raczej nie miał na myśli. Zamiast się cieszyć z tego, że w ogóle się reprezentuje jakoś mniejszości seksualne to ty wolisz się czepiać jakiś szczegółów.

ocenił(a) film na 8
TLEE

w ogóle wątek gejowski nie potrzebny...

Owenyeates

Widząc po komentarzach niektórych osób to potrzebny, potrzebny i to bardzo.

Radek_Traczyk

A co ten wątek w ogóle wnosił do akcji? Motywacja do wierności siostrze to fakt, że jako jedyna się od niego nie odwróciła, bo jest gejem? A potem i tak mówi szalonemu Szwabowi, gdzie jest drzewo i naraża siostrę na śmierć z jego rąk. Brak konsekwencji.

ocenił(a) film na 6
Owenyeates

ile tam też tego wątku było, bez przesady... Dla mnie ubarwił film i to na plus, postać bardzo sympatyczna.

użytkownik usunięty
Noellse

Dokładnie,bez przesady. Jedynie co raz wspomniał o swojej orientacji i jak go przez to skreśliło społeczeństwo, nawet na to dużo nie da się zwrócić uwagi bo po prostu sobie rozmawiali.

użytkownik usunięty
TLEE

Bardziej niż głupi był on przedstawiony jako elegancik i bogate przeciwieństwo siostry. I tyle. Wielu arystokratow było osobami "głupimi". Teraz też masz wielu bogaczy co jadą na kasie rodziców i nic ambitnego z sobą nie robią. Nie za bardzo widzę tutaj celowania w przedstawienie "gejów" jako osób głupich. Bardziej takich co I'm wygląd i styl jest ważny

Kije golfowe i woda kolońska do dżungli? Serio? I tacy uważają się za lepszych od reszty społeczeństwa, bo mają kasę. Też mi elity.

użytkownik usunięty
dgrudzien1

Nigdzie nie napisałam, że takie zachowanie jest dobre. Ale popatrz np. Co nasza rodowa Rozenek na wyprawę do kampera spakowała ;) bogatym niektórym odbija i taki tutaj przykład był. Według mnie właśnie miało to więcej wspólnego z jego pozycją społeczną niż orientacją seksualna