PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=595547}

Wyprawa do dżungli

Jungle Cruise
2021
6,5 24 tys. ocen
6,5 10 1 24325
6,4 26 krytyków
Wyprawa do dżungli
powrót do forum filmu Wyprawa do dżungli

Jest silna kobieta i homo. Do tego jakieś bezsensowne fantasy i przesadzone/niedorobione efekty. Jak ów kapitan zapierniczał łodzią i w trymiga skręcał, to mistrzostwo regat wszystkich mórz i oceanów, a on popylał po kanałach, wróć, rzece. I ta łódź podwodna, która wszędzie się wciśnie, ale skoro są konkwistadorzy zniewoleni przez drzewo, chyba(!), bo się zdziebko w absurdzie pogubiłem, to i podwodne cygaro może szorować po dnie rzeki. Na korzyść dalekie tchnienie Indiany Jonesa i lekki dowcip, które filmowi przydają uroku. Ogólnie nieskomplikowana rozrywka, która bardziej wymagającego widza może pod koniec jednak znużyć.

Izukar

No tylko nie mów że The rock gra homo bo zejde

ocenił(a) film na 5
Leposs

:D Wybacz... owym homo jest brat silnej Indiany Jones. W zasadzie trudno mu się dziwić :) The Rock gra jak trzeba i kogo trzeba.

ocenił(a) film na 5
Izukar

Przypominam, że w Indianie Jonesie też były wątki fantasy. Silna kobieta też by się znalazła. Zgodzę się jednak co do oceny. Kino dla niezbyt wymagającego widza i rzeczywiście pod koniec zaczyna lekko wiać nudą.

ocenił(a) film na 5
Tzith666

Rzeczywiście, to prawda, mimo wszystko wydaje mi się, że tamta fantastyka umocowana była jakoś solidniej, a przynajmniej sensowniej w fabule i bez głupiej nawalanki ze stworami, których kule się nie imają, a padają pod uderzeniem kija golfowego. Trudno mi się wypowiedzieć na temat części z Ufo, czy jakąś tam czaszką, bo chciałem ją jak najszybciej wymazać z pamięci. A co do kobiet, to miałem na myśli miejsce na podium. Tu ona jest motorem wydarzeń, nie odwrotnie.