PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=31815}

Wyspa doktora Moreau

The Island of Dr. Moreau
1977
6,3 1,2 tys. ocen
6,3 10 1 1158
6,3 3 krytyków
Wyspa doktora Moreau
powrót do forum filmu Wyspa doktora Moreau

7/10

ocenił(a) film na 7

Zdecydowanie moje klimaty. Rozbitkowie na tajemniczej wyspie, szalony doktorek i jego eksperymenty... tak, to są moje klimaty! Ale szczerze muszę przyznać, że film perfekcyjny nie jest i sporo mu do tego brakuje. Do pierwszych scen zastrzeżeń mieć nie można, wszystko zapowiada się ciekawie a widz od samego początku zaczyna coś podejrzewać... (no dobra, w sumie sam tytuł podpowiada). Na początku po prostu świetny, odprężający, "wyspiarski" klimacik. I to się raczej w trakcie filmu nie zmienia poza tym, że już nie jest taki odprężający gdyż zaczynamy poznawać tajniki eksperymentów doktorka... szalonych eksperymentów. Nudno nie jest, sporo się dzieje, akcja stoi na niezłym poziomie. Ponarzekałbym może troszeczkę na charakteryzację tych ludzi-zwierząt ale stwierdzam, że za bardzo nie mogę bo film jest już stary i jak na tamten rok to nie jest tak źle. Gra aktorska ani wybitna ani słaba ale właśnie postać doktorka została odegrana chyba najlepiej. Zakończenie mogłoby być lepsze, trochę zbyt hollywoodzkie. Moja ocena: 7/10.