PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=464256}

Wyspa tajemnic

Shutter Island
2010
8,2 608 tys. ocen
8,2 10 1 607910
7,3 98 krytyków
Wyspa tajemnic
powrót do forum filmu Wyspa tajemnic

[Spoiler] może mi ktoś wytłumaczyć co oznacza prawo czterech?? bo 67 to rozumiem jest to liczba pacjentów i to Leo jest tym 67 ale to prawo czterech??swoja drogą to trochę dziwne bo musieli tą kartkę podłożyć wcześniej ale nie mogli mieć pewności że ja znajdzie....

ocenił(a) film na 9
sosobik

prawo czterech czyli Andrew Laeddis jako Teddy Daniels i Dolores Chanal jako Rachel Solando. kartka byla raczej napisana przez Andrew Laeddis, bo to byla jego cela, tak przynajmniej ja to zrozumialem.

ocenił(a) film na 9
Ibrah

Raczej to nie była jego cela on był w bloku C czyli dla najniebezpieczniejszych pacjentów bo tam pobił przecież jak mu się wydawało Andrew Laiddisa on sam nie mógł jej napisać bo skąd niby wiedział by o prawie 4 i tym bardziej o pacjencie 67 przecież nie wiedział że nim jest....

ocenił(a) film na 9
sosobik

z blokiem c, to masz racje, aczkolwiek nie jest powiedziane, ze go tam przez jakis czas nietrzymali. na koncu filmu Dr John Cawley tlumaczy Tediemu, ze caly czas sie resetuje wiec moze rzeczywiscie to on napisal notke jakby dla siebie, kiedy to choroba postepowala, kiedy mial jakies resztki swiadomosci swojego prawdziwego ja.