PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=127272}

Wyspa

The Island
2005
7,1 177 tys. ocen
7,1 10 1 177245
5,9 39 krytyków
Wyspa
powrót do forum filmu Wyspa

Jak ten Albert Laurent mówi Jeżeli nie da się ich złapać po cichu... hahah myślałem że padnę goście rozwalili ze 20 samochodów na autostradzie strzelali w centrum do policji tamci przelecieli przez budynek i widziało to pół miasta więc ja nie wiem i nie chcę wiedzieć co to znaczy według niego złapać kogoś głośnie spuścić atomówkę na miasto ??? Bueheheh jest kilka takich akcji ale to w końcu film z efektami a nie z dobrym scenariuszem ;-)

ocenił(a) film na 7
killerek132

Też mnie to rozbawiło. No i jeszcze cały ten pościg za "klonami" , załatwienie kilku policjantów, rozróba w mieście, łącznie ze strzelaniną nie wzbudza żadnej sensacji w mediach czy nawet policja się tym nie przejmuje. Następnego dnia wszytko już bylo ok.
A te zbiegi okoliczności i szczęśliwe trafy dwójki bohaterów którym udaje się uciec mimo że strzela do nich spora grupa ludzi. A najlepsze to jak w czasie tej gonitwy na autostradzie ten klon spycha z ciężarówki ten wielki i ciężki wał.. jakim cudem? Pomijając fakt że były one przypięte tylko jednym pasem .. ehh
Ale pomijając owe sceny które są tak nierealne że aż się śmiać chce to film niezły. Mnie się podobał. I mimo tej otoczki fantastyki i efektów specjalnych pokazuje trochę do czego jesteśmy zdolni by żyć dłużej niż mamy żyć. Choć to trochę naciągany morał ;)

ocenił(a) film na 8
michalmac

tak po za tymi sensacyjnymi scenami film jest fajny ciekawy scenariusz dobra gra aktorów i fajne efekty