PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=127272}

Wyspa

The Island
2005
7,1 177 tys. ocen
7,1 10 1 177248
5,9 39 krytyków
Wyspa
powrót do forum filmu Wyspa

Jak ktoś lubił (pomijając fantasy) Riddicka, to polubi i ten film, o walce z "potworami kapitalistami" ;) i przejmowaniem ich kapitału ;)))

ocenił(a) film na 4
newfuntek

że co? ja lubię Pitch Black i Kroniki Riddick'a a Wyspa dla mnie była monotonna, bez akcji, dynamiki jaką zapewniły mi te dwa filmy z Vinem Dieslem

Wyspa jest nudna nic tam się nie dzieje (oczywiście rzecz gustu)

nie ma nawet porównania

ocenił(a) film na 10
TiTana

Nie to nie jest kwestia gustu, film jest doskonały pod każdym względem. Jesteś wybitnie prosta baba. I tyle.

ocenił(a) film na 7
i_tichy

Heh... "doskonały pod każdym względem" xD Ja tam wyłapałem mnóstwo drobnych błędów, a taka ich ilość niestety trochę razi...

użytkownik usunięty
HektX

Gdzie są te błędy? podaj choć 10.

ocenił(a) film na 10
newfuntek

jak Wyspa jest podobna do Kronik Riddicka to cos masz z okiem nie teges ;]

ocenił(a) film na 5
black_bastard

Wyspa jest fajna ,grają tam znani aktorzy (Ewan McGregor ,Sean Bean ,Scarlett Johansson oraz Steve Buscemi). Film mi się podobał ,najlepszy obraz Bay'a - ocena 7/10

Kroniki Riddicka to cienkość ,przepakowany Vin Diesel jest praktycznie symbolem słabości filmu (jedyny fenomenalny film z nim to Szeregowiec Ryan ale gra tam niezbyt dużą rolę ,pierwsze 2 części Szbkich i Wściekłych ciężko ale da się strawić). Ocena - 2/10

Wyspa > Kroniki Riddicka

newfuntek

No tak troche nie do końca to porównanie...:P Wolałem jednak Riddicka niż wyspę, chociaż oba filmy darzę dużą sympatią :D

ocenił(a) film na 8
newfuntek

ja osobiście to nie widzę żadnego powiązania "Wyspy" z Riddickiem. Te dwa filmy zupełnie się od siebie różnią, a mimo tego oba są dla mnie warte obejrzenia :) no i nie prawdą jest że Wyspa to monotonny i nudny film.
spokojnie 8/10