PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=127272}

Wyspa

The Island
2005
7,1 177 tys. ocen
7,1 10 1 177248
5,9 39 krytyków
Wyspa
powrót do forum filmu Wyspa

Gdy Jordan płaci za lody na plaży, po chwili zgarnia ją Laurent. Gdyby płaciła kartą ( o ile ją jeszcze miała ) McCorda to znów aresztowała by ją zwykła policja. W takim razie po czym sie kapneli, że to akurat ona? JAkos teraz zaczełam sie nad tym zastanawiać i nie mogę sobie przypomnieć żadnej sceny z filmu która by to objaśniała.

ocenił(a) film na 7
Goonies

No bo nie ma wyjaśnienia!! Błąd w fabule!! Jedyne co moze to tłumaczyć to to że ona chciała być złapana!! MOże jakaś forma kredytu czy coś ?? nie wiem kicha !!

ocenił(a) film na 10
Goonies

Bo oni też śledzili to, czy ktoś nią płaci. Gdzieś o tym w filmie mówili, ale nie pamiętam gdzie,

ocenił(a) film na 10
zergadis0

Tak, ale tamta karta ( z budki internetowej ) została zniszczona / zabrana - tak czy siak, nie mieli już jej. A potem ona znó płaci jakąś karta i nagle zgarniają ją, chociaz nie mieli podstaw.

ocenił(a) film na 10
Goonies

Każdy film ma jakieś niedociągnięcia. Jest lepszy motyw kolega Lincolna, który mówi szefowi że coś jest nie tak zostaje zabity zastrzykiem, ale jak się przygladniesz to na końcu filmu jak wszyscy wychodzą na powierzchnię on idzie w tłumie obok czarnego.

pawelkan

Byłam na tym dwa razy i nie zauważyłam, chyba nie jestem zbyt spostrzegawcza.

Goonies

Ja zauwazylam to ze ten koles idzie w tym tlumie ,ale tej akcji z karta nie kojarze.Film bardzo mi sie podobal ale zastanawiam sie dlaczego wogole oni dawali sie tak latwo zlapac...

Lara810

W którym momencie? Bo z tą huśtawką to o to właśnie chodziło, chcieli się w najprostszy sposób dostać do Merrick Biotech. Ona czekała aż po nią przyjadą. Chyba, że chodzi Ci o coś innego.

Goonies

oki ja mam jeszcze 1 pytanie odnosnie wyspy jak do cholery kobiety zachodzily tam w ciaze bo byly narodziny przeciez, skoro zabraniano im kontaktow cielesnych nawet dotyku ????????????????????

ocenił(a) film na 10
Oh_Dae_su

wiatropylne były :P albo z losowania.. :P
nie no zartuje, pewnie sztucznie je zapladniali, niby pod pretekstem badan albo cos i potem jakas gadka ze cud sie stal..

ocenił(a) film na 10
Oh_Dae_su

po to tą kobiete sklonowali coby im urodziła dziecko pewno więc jakoś sztucznie musieli, a z tą kartą to mi sie wydaje że ona chciała się dostac do tego miejsca zwróccie uwagę że jak uciekła i m ze stołu to idąc korytarzem miała mape jakąś pewnie tego ośrodka i trafiła odrazu do dzrzwi gdzie był (czekał) Lincoln Six-Echo az mu otworzy kluczem który zwineła lekarzowi drzw. Wszystko to wynika z filmu następnym razem uważniej oglądajcie.
Pozdro

ocenił(a) film na 10
SirM

juz wiem. pewnie jak taka kobieta sie "rodzila" to ją sztucznie zapladniali "materialem" z jej wlascicielki i jej faceta.. no i kiedy wprowadzano ja do spoleczenstwa byla juz w ciazy.. no i zyla tam 9 miechow i koniec.
a co do karty to zgadzam sie z teza ze to bylo ukartowane..

ocenił(a) film na 10
Goonies

Nie zauwazyłąm tego kolesia w tłumie na końcu :D też "dobra" wpadka :)

Ona chciałą by ją złąpali, by móc trafic do kliniki pod pretekstem jej zabicia ( bo została wylosowana na wyjazd na wyspę co było równoznaczne ze śmiercią ) , by będąc już w środku z mapą od Lincolna trafic do niego i pomóc mu zniszczyć tą osłonę :)

Błąd jest chyba tu, że ona płacąc na tej plazy za lody, użyła karty płatniczej, którą wykryła załoga ścigającego ich czarnoskórego. Ale To nie była karta z budki internetowej, bo tej już nie mieli ( więc 1 pyt. co to za karta? ) i jezeli uzyta na plaży karta była z nielegalnego źródła, to powinna wykryć ją policja, a nie ta ekipa czarnoskórego i to jest 2 pytanie, jakim cudem oni ją wykryli i od razu zgarneli? bo przecież ona uzywając jej musiała wiedzieć, że ją zabiorą :)

ocenił(a) film na 7
Goonies

wczoraj obejrzałem i chciałem coś dodać do tego ale zapomniałem że zaraz po obejrzeniu wywaliłem toto z dysku... ehhh... fatalny film ale przesłanie pewne za sobą niesie..
a propos sceny na plaży... jak już ktoś wczesniej wyjaśniał - chciała aby ja złapali... ciekawi mnie tylko jedno... jak dlugo czekała na nich?

ocenił(a) film na 10
Cooler1978

To wiem, że chciałą by ją złapali :p

Ciekawi mnie jakim cudem ja namierzyli skoro nie mieli jak??
hmm trza będzie go ściągnąc i looknąc tą scene dokładniej - bo w kinie siedząc to drobiazgi umykają. Ale jak widze, to chyba zwyczajnie jest ich błąd, bo nik nic nie zauwazyl tam dziwnego.

Goonies

O jejku!Nie rozumiecie,że prawie w każdym filmie sa takie błędy jak te tutaj z karta?Muszą jakoś zrobić tak,żeby ona też się dostała do Merrick Biotech,nie mieli co inego wymyslic to dali pikus z karta...Zresztą...W każdym filmie sa niedociągnięcia,a scenarzyści[i ogólnie ta cała zgraja]uzupełnia sobie jakos luki w scenariuszu.Tutaj to zostało uzupełnione 'sprawa z karta' i juz.I nie ma sie co nad tym dużo zastanawiać...
Film bardzo fajny i już:P

Red_Queen

nie pomysleliscie,że ta karta która płaciła mogła być np. tego prawdziwego Lincolna? Ekipa tego czarnoskórego była przekonana,że zabili klona, a Lincoln six echo powiedział im,że pojechała szukac tej swojej sponsorki,może ten czarny wpadł na to,że mogła rąbnać karte płatniczą jakaś jego i jakies inne rzeczy (choćby po to żeby jakoś opłacić przejazd przez pół stanów w poszukiwaniu tej sponsorki) i dlatego poszukiwali jej w ten sposób i właśnie tak ja namierzyli? Troszke namieszałam i może to nie brzmieć poprawnie po polsku :P Ale mam nadzieje,że zrozumieliście o co mi chodzi ;)

ocenił(a) film na 10
Kuleczka_

Wiesz...w zasadzie to ma sens. :] tylko, że gdyby tylko skradła kartę, to po jej uzyciu powinna się pokazać zwykła policja, a nie prywatna grupa która prowadził ten czarnoskóry.
Ale uzasadnienie całkiem dobre :D

Chyba przedmówca miał racje. Po prostu tak zrobili i już. Nie ma wyjaśnienia...bo go nie ma:D

Goonies

"Tak, ale tamta karta ( z budki internetowej ) została zniszczona / zabrana - tak czy siak, nie mieli już jej. A potem ona znó płaci jakąś karta i nagle zgarniają ją, chociaz nie mieli podstaw."

kiedy zostala zniszczona, zabrana ????????????????????

widzialas cos takiego ?? O_o

nie bylo pokazane co z karta - wiec przed aresztowaniem mogli ja z powroem schowac rownie dobrze... ot cala tajemnica... ;)

sa w tym filmie duzo dziwnijsze rzeczy...

Tych dwoje klonow wygladalo identycznie jak ich wlasciciele - a to w koncu VIPy byly (szczegolnie ta z Maxima) - po takiej zadymie w centru miasta policja nie zczaila sie ze cos nie tak - chodzby ogladajac w kamerach laske - ktora byla umierajaca w szpitalu co na bank latwo blo sprawdzic...) etc... jak sie chce zawsze sie mozna czepic..ale sie czepiajcie prawdziwych bledow...

ocenił(a) film na 5
furia_2

noi czemu gdy bohater wrócił (po zabiciu "prawdziwego") jego towarzyszka ma wątpliwość wpatrując się w jego oczy, wszak można było spojrzeć na blizne nad brwią po uderzeniu ewentualnie kazać pokazać głoń (blizna):)no troche jest na siłe rzeczy w tym filmie(noi nikt nie widział co w tym całym centrum wyprawiała para bohaterów bo zapewne kamer tam nie było ghe ghe)

ocenił(a) film na 10
Goonies

Przed chwilą znów obejrzałam film.
Racja, nie zabrano im karty ani nie zniszczono. I Ponownie płacąc skradzioną kartą, to policja powinna w "kilka sekund " zjawić się w welkiej ilości tak jak za pierwszym razem w centrum. Tutaj zaś od razu zjawił się Laurent. W sumie nie błąd, tylko zapewne nie chcieli się już bawić w ponowne pojawienie sie policji itd....poza tym, czas filmu już się kończył :p