Ten film oglądałam już parę razy i za każdym razem wciąga mnie w opowiadaną historię.
Pierwsza część w tym ośrodku jest po prostu rewelacyjna (ta tajemnica, niepewność o co
właściwie chodzi), natomiast druga trochę gorsza, ale i tak otrzymujemy świetny obraz, który
warto chociaż raz obejrzeć. A Ewan i Scarlett stworzyli naprawdę piękny i zgrany duet :)
Również widziałem "Wyspę" już kilka razy i muszę powiedzieć, że mi się nie nudzi, nawet Scarlett, której ogólnie nie lubię, wypadła tutaj dobrze.
Ja też twierdzę, że to jeden z nielicznych filmów, które daję radę obejrzeć po kilka razy :) Ostatnio oglądałam go bodajże 4 raz.. Wciągająca akcja i fajnie, jak dla mnie, dopasowani aktorzy.. Super.
Faktycznie coś w tym filmie jest. Czy to sposób kręcenia, te barwy i kolory? Nie wiem czemu, ale te kolory coś mi przypominają, aż mi się ciepło robi :) Film mogę oglądać na okrągło. Fajna muzyka, klimat, tematyka. Mam słabość do tego filmu. Pozdrawiam
MOŻLIWE SPOJLERY!!! MOŻLIWE SPOJLERY!!! MOŻLIWE SPOJLERY!!! MOŻLIWE SPOJLERY!!! MOŻLIWE SPOJLERY!!! MOŻLIWE SPOJLERY!!!
Dziś znowu go obejrzałem :) Z całego filmu, największe wrażenie robi na mnie jedno zdanie wypowiadane przez Jordan. Jak Lincoln mówi, że jak wymyśli sposób żeby zwodować łódź, to popłyną na południe. A Jordan mu odpowiada, że "żylibyśmy wtedy jak prawdziwi ludzie". To zdanie jest tak przeładowane emocjami, pokazuje jak "niewiele" brakuje im do prawdziwego szczęścia. Po prostu chcą być jak ludzie... Ogólnie cały film jest super. Mimo że jestem facetem, to zawsze się na nim wzruszam :)