214 miejsce w rankingu światowym? Ludzie co się z Wami dzieje ?! Jakim cudem tak niesamowity film ma tak słabą lokatę?
A taki Avatar grzeje ładne miejsce w top100. to jest po prostu śmieszne...
Mnie też się bardzo podobał, może kiedyś nawet przeczytam książkę.
Twórcy pięknie odtworzyli realia tamtych czasów, chorą rywalizację i ludzkie charaktery.
Jw. 10/10.
niestety avatar jest filmem kasowym do tego w 3d ludzie czekali na cos nowego nowoczesnego stare piękne filmy które czegoś uczą powoli odchodzą w nie pamięć
Jak na mój gust przesadzili z chińską gejsza. Książka jest piękna, ale film zaniżył jej poziom.
Nie zgadzam się. Wiadomo, książka zawsze będzie lepsza niż ekranizacja bo to zależy od wizji i interpretacji. Natomiast uważam, że ekranizacja jest bardzo dobra, wzrusza, przedstawia w ciekawy sposób wciąż tajemniczą kulturę Gejsz, Rewelacyjne zdjęcia i muzyka. Podsumowując 10/10
A jakie piękne te GEJSZE(czyt. aktorki ^^) achhh......
Trzeba docenić piękno kobiet:)
Fil jest wspaniały, szczególnie początek....świetna scena kończąca, jak mała Sayuri biegnie pomiędzy tymi pomarańczowymi słupami drewna (poprawcie mnie jeśli ma to jakąś konkretną nazwę lub jeśli sam znam tę nazwę, ale obecnie nie pamiętam dokładnie jak one wyglądały ^^)
Pięęękny.........
Kocham ! ten film i uważam, że jest jednym z najlepszych filmów z historii. Zawsze płaczę, jak go oglądam.
"Chód kobiety winien być jak fala szeleszcząca po piaszczystym cyplu."
Już od dłuższego czasu wszyscy polecali mi ten film, jednak nie sądziłam,że jest aż tak magiczny ;) Z czystym sumieniem daję 10/10.
Ten film jest bardziej magiczny niż Harry Potter, chyba nikt temu nie zaprzeczy?