PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=173500}

Wyznania gejszy

Memoirs of a Geisha
2005
7,6 192 tys. ocen
7,6 10 1 192423
6,6 34 krytyków
Wyznania gejszy
powrót do forum filmu Wyznania gejszy

W jakim celu był ten zabieg? Chyba cos umknęło mojej uwadze, prosze o wyjasnieje

ocenił(a) film na 8
Harios

Chodzi o scenę w ktorej nasza główna bohaterka musi skaleczyć sie w nogę, udo. Jak juz to zrobi to idzie ze swoja "opiekunka" do doktora ktory przypisuje jakies antidotum czy cos w tym stylu i cos musiałem przespać ponieważ nie zrozumiałem o co chodziło w tej scenie

ocenił(a) film na 10
Harios

właśnie tez tego nie rozumiem ! ktoś, coś ? nawiasem mówiąc, cudowny film, jednocześnie dobrze zrozumiały mimo ambicji całej swej realizacji.. poza tą sceną.

ocenił(a) film na 10
ceciliadiana

Po pierwsze, w ten sposób Mameha przedstawiła Sayouri doktorowi w celu wciągnięcia go w licytację o mizuage. Po drugie, maiko musiała pokazać doktorowi udo, czyli część dość intymną u gejszy :)

ocenił(a) film na 8
eastwind

Tego sie nie domyslilem a to ci ciekawostka :)

ocenił(a) film na 8
Harios

A dlaczego Mameha tak chciała zapoznać Sayouri z Krabem? Bo był wielkim pasjonatem dziewic, wylicytował nawet dziewictwo Mamehy. Był w stanie bardzo dużo zapłacić by być pierwszym węgorzem ;) Nie pamiętam czy w filmie to było, ale po mizuage pobierał próbkę krwi po stosunku każdej gejszy (tzn krwi po przebiciu błony), czym się szczycił.