Wzgórze nadziei

Cold Mountain
2003
7,5 57 tys. ocen
7,5 10 1 56864
6,6 22 krytyków
Wzgórze nadziei
powrót do forum filmu Wzgórze nadziei

Recenzja jest w stu procentach subiektywna. Moim zdaniem, większość zarzutów jest po prostu bezpodstawna.
A film nie jest nudny.
Trzeba tylko umieć w nim dostrzec to co najpiękniejsze - a jest to dość wyraźnie zarysowane..
To ogromnie smutna i piękna historia.
Ale każdy ma prawo do swojej opini.
Ja kompletnie się z tą recenzją nie zgadzam.
A jak to wygląda z Waszego punktu widzenia?

ocenił(a) film na 10
o_zapachu_imbiru

Przepraszam, zapomniałam dopisać, że to moje zdanie na temat recenzji Wzgórza Nadziei pt. "2,5 godziny nudy" ;)

ocenił(a) film na 10
o_zapachu_imbiru

Według mnie ten film jest bardzo dobry. Oglądałem go z zapartym tchem mimo że to jest melodramat. Bardzo dobra obsada i ciekawa historia.

ocenił(a) film na 6
DEXiu_3

a ja zgadzam się z recenzją że ten film jest nudny ... są oczywiście lepsze momenty ale są też i gorsze ...a co do samej obsady Law - nie lubię tego aktora, Zellweger - dostał oskara za drugoplanową role ale czy napewno słusznie, Kidman - tak ona potrafi grać i tu nie mam się do czego przyczepć, a i Portman fajnie zagrała... moja ocena tego filmu to 6.5/10

ocenił(a) film na 9
parker

A powiedz mi kto ostatnio słusznie dostał oskara? Moze ta piesniarka z drimgerls? Nadarła się i juz oskar?
No nie żaruj sobie, rola charakterystyczna i z kopytkiem!
Dla mnie film świetny, wzruszający, dobrze się konczy.

P O L E C A M

ocenił(a) film na 8
niziel

Ja sie kompletnie nie zgadzam z recenzja , ze 2,5 godziny nudy!!! Jest to przepiekny film o takiej milosci, o ktorej przeciez chyba kazdy marzy....a niestety nie ma w naszych czasach jej zbyt duzo :/ drugi zarzut w tej recenzji byl o rezyserze, ze niby robi filmy nie dla widza!!! Przepraszam, ale Angielski Pacjent jest uznawany powszechnie za jeden z najlepszych filmow i nie mial 1 nagrody ale z 30!!! Tak samo ten film, swietna obsada, piekne krajobrazy i cudowny scenariusz. A to, ze niby dlugi....moim zdaniem odebrac temu filmowi chociazby jedna scene to tak jakby odciac komus kawalek ciala (przepraszam za skojazenie ale jakos tak sobie pomyslalam). Oby wiecej bylo takich film jak ten. Pozdrawiam!!!

ocenił(a) film na 8
LeNa__

Film był przepiękny, wzruszajacy, płakałam na nim chyba z 3 razy... Świetne zdjęcia, aktorsko też nieźle. Jude Law- dobry, przekonujacy, Renee Zelweger-zabawna, śmieszna, dowcipna, jedna z moich ulubionych postaci, Nicole Kidman-w porządku, choć tutaj mnie nie zachwyciła, wolę ją np. w Moulin Rouge.
Pozdrawiam;)

doomusia

Ja tylko chcialam dodac ze recenzja to jest CALKOWICIE subiektywna praca ;]

ocenił(a) film na 9
o_zapachu_imbiru

O matko!!! subiektywna recenzja?! czegos takiegogo chyba jeszcze niebylo! jak oni mogli!!

ocenił(a) film na 10
o_zapachu_imbiru

"Nic nas bowiem w tym filmie nie pociąga, nie emocjonuje (...)" - jak ja "kocham" kiedy ktoś wypowiada się w moim imieniu...

ocenił(a) film na 9
Norblin

No właśnie, jak ma być subiektywna, to niech wypowiada się w swoim imieniu :/
Zresztą czy taką jednoznaczną i ostrą notke o filmie, powinno umieszczać się przy głównym opisie filmu?? Przecież to jest czyjaś prywatna, a nie ogólna opinia na temat filmu, a ktoś kto jeszcze go nie widział może sie zniechęcić

ocenił(a) film na 4
o_zapachu_imbiru

..o ile w "Przeminęło z Wiatrem" aktorzy grali, o tyle w tym filmie tylko wyglądali..

.Kidman zimna jak lód - nic nie czująca..
Law - ładnie wygląda.. i tyle..
Zellweger? denerwująca jak nigdy - tak jak w recenzji - przerysowana do cna :/ .. i ten Oscar dla niej.. rzyg..

ocenił(a) film na 7
o_zapachu_imbiru

Piękna historia, ale dobór aktorów kiepski. Szczególnie główni bohaterowie. Nicol Kidman ma przecież o wiele więcej lat niż grana przez nią bohaterka. Poza tym piękna muzyka i zdjęcia. 7/10