Wzgórze nadziei

Cold Mountain
2003
7,5 57 tys. ocen
7,5 10 1 56864
6,6 22 krytyków
Wzgórze nadziei
powrót do forum filmu Wzgórze nadziei

to film,który absolutnie nie spędził mi snu z powiek-wręcz przeciwnie,dzięki niemu zasnąłem.odradzam ,zdecydowanie odradzam.adios

ocenił(a) film na 10
Mikael_3

nie zgadzam się z tobą widocznie się nie znasz na filmach......
Wolisz bajki dla dzieci ?
Wzgórze nadziei jest jednym z najlepszych filmów ostatnich lat...
A to że zasnąłeś to dlatego że byłeś zmęczony . Musiałeś mieć ciężki dzień . Idż do lekarza

mattek

wiesz co mattek, powiedz mi facet:skąd ty się urwałeś? nie znam tego gościa-mikaela i uważam,że może trochę przesadza, ale twoje teksty są tak dziecinne, że aż muszę to skomentować. po pierwsze:to,że się z nim nie zgadzasz i że tobie ten film się podobał nie oznacza, że mikael nie zna się na filmach. w ogóle co to za tekst: nie znasz się na filmach.czy tylko twoje ulubione filmy mają szansę otrzymać etykietkę dobrych? powiedzmy, aniołki charliego: zawrotna szybkość? może i tak...dlaczego? bo są dobre dla ciebie. i zaznaczaj to. najlepszy dla mnie itp, nie wiesz co to jest opinia? nie potrafisz uszanować czyjegoś zdania? chyba wychodzisz z założenia, ze osoby o innym niż ty guście filmowym nie znają się na rzeczy. jak już powiedziałam,jest to założenie bardzo,ale to bardzo dziecinne i naiwne. zastanów się nad sobą naprawdę, bo gdzie nie wejdę,widzę twoje "inteligentne" komentarze

użytkownik usunięty
maggie_fraser_rowe

Dokładnie!! Ludzie Twoje komentarze co do fil;mów kompromitują Cie jak cholera!! Wszędzie te Twoje "inteligentne" zarciki typu "idx do lekarza" ośmieszają cię!! Uważasz, się za znawce kina, że te filmy które ty cenisz muszą byc lubiane przez wszystkich! Kazy ma swój gust- widocznie ty tego nie możesz zrozumieć!!

mattek

Wzgórze nadziei mnie też prawie uśpiło, ale wcale nie byłam podczas jego oglądania zmęczona. Oceniam film jako dobry, ale bez żadnego przesadyzmu. Wystarczającą przesadą jest dla mnie to, że miało 8 nominacji do Złotych Globów i ileś tam nominacji do Oscarów.

Mikael_3

Jeżeli tak uważasz, to znaczy, że nie interesują cię filmy o tej tematyce. Mi bardzo podobał się ten film. Obsada też jest świetna. Renée Zellweger jako Ruby Thewes zagrała wyśmienicie, a Jude Law to już nie skomentuje, ten aktor jest naprawde świetny. =)