X-Men: Mroczna Phoenix

Dark Phoenix
2019
5,4 43 tys. ocen
5,4 10 1 42756
3,7 24 krytyków
X-Men: Mroczna Phoenix
powrót do forum filmu X-Men: Mroczna Phoenix

Jean Grey

ocenił(a) film na 3

Widziałem na forum większość tematów, że Turner nie pasuję do tej roli. Zgadzam się również że obsadzenie jej do tej postaci to błąd. Bryce Dallas Howard, Jessica Chastian (Co prawda jest w obsadzie ale gra inną postać ;) oraz Evan Rachel Wood by pasowały

Kinoman94Rdm

Taaa... Jasne... Filmy z McAvoyem są o młodych mutantach i Jean ma jakieś 20 lat. Z twoich propozycji najmłodsza ma ponad 30 lat.

ocenił(a) film na 3
Raven_86

No dobra ale mogli ogarnąć do tej roli kogoś z lepszym warsztatem już nie zważając za bardzo na wiek ;)

Kinoman94Rdm

Bo ja wiem, czy z młodego pokolenia mają jakiś wielki wybór... Postawili na ładną, rozpoznawalną dziewczynę. Aktorsko tragedii nie ma. Mnie nawet pasuje. I nie uważam, żeby wypadła gorzej niż Famke Janssen. Ale znowu ja nie mam wielkich wymagań i nie znam komiksów. Chyba tylko jeden wpadł mi w ręce jak lata temu sprzątałam pokój młodszego brata. Coś ze śmiercią Rogue i pojawieniem się Kitty, jeżeli dobrze pamiętam...

ocenił(a) film na 3
Raven_86

No aktorsko to już kwestia gustu uważam że Famke Janssen na tą chwilę najlepsza w tej roli ale to kwestia gustu ;) A co do komiksów kiedyś kiedyś za dzieciaka zbierało się trochę tego X menów parę miałem w wersji pl oraz Daredevila, A Moon Knighta i Bullseyea miałem w wersji angielskiej swojego czasu na ebayu śledziłem po ile chodzą ;)

Kinoman94Rdm

Nie mam nic przeciw Famke. Jej Jean i Jean Sophie są dla mnie jakościowo takie same. Obie aktorki lubię i obie chciałabym częściej widywać na ekranie.
Moja znajomość komiksów kończy się na Kaczorze Donaldzie, W.I.T.C.H. i Asterixie. No i jeszcze Garfield. Nie ma to jak dużo młodsze rodzeństwo i konieczność czytania tego co oni, żeby mieć o czym rozmawiać ;)

ocenił(a) film na 3
Raven_86

Hehe coś o tym wiem Thorgala komiks też kiedyś miałem jakaś wersje ale już egzemplarz mi nie przetrwał bo za bardzo wyniszczony był strony mi z niego wypadały kaczora donalda oraz asterixa również przerobiłem ;) Witch to koleżanki z podstawówki pamiętam jazdę na to miały zbierały też kartki do segregatorów. Co do aktorek Karen Gillan też uważam że byłaby niezła w roli Jean też taka fajna ruda ;)

Kinoman94Rdm

Karen to niewątpliwie dobra aktorka, ale jakoś nie widzę jej w roli Jean. Nie wiem, może to dlatego, że patrząc na nią widzę taką ładną, filigranową (tak, wiem, że ma 180cm wzrostu) dziewczynę, a nie babkę, która potrafi z miłej dziewczyny przejść z automatu w tryb su... A Jean trochę tak postrzegam.
Karteczki... Lata temu latałam po kioskach, papierniczych i innych sklepach za karteczkami dla siostry z Witch i Winx i koniecznie musiałam znaleźć te z brokatem. A Donaldy były tak dużo razy czytane, że się rozlatywały. Ale powiedz im teraz co lubili czytać jak mieli mniej niż 10 lat, to cię wyśmieją, że pierwsze słyszą ;)

ocenił(a) film na 3
Raven_86

Haha no właśnie a przecież w tamtych latach wszystko było spoko klimat przynajmniej był zdrowy

Kinoman94Rdm

Jak dla mnie to chyba ktokolwiek były lepszy od tego drewna Turner.