X-Men: Mroczna Phoenix

Dark Phoenix
2019
5,4 43 tys. ocen
5,4 10 1 42756
3,7 24 krytyków
X-Men: Mroczna Phoenix
powrót do forum filmu X-Men: Mroczna Phoenix

Film jak film. Dziwią mnie niskie oceny, normalne X meny ta część się za bardzo nie różni od poprzednich.
Jednego tylko nie rozumiem. Skoro chronologicznie następna część to X men z 2000 roku to ja się pytam jak to Mystique nie żyje? I jak to Phoenix sobie lata po niebie i kij wiadomo w jaki sposób wróciła?
No jak nie nakręcą nic więcej to mamy super dziurę fabularną w cyklu, a że jestem na świeżo po wyświetleniu wszystkich części z żoną to czuję ogromny niedosyt.
Sam film może być. Trochę biedny i sporo rzeczy niewyjaśnionych, ale kij tam.

Dozo

W filmie "Przeszłość, która nadejdzie" świadomość Wolverine'a została cofnięta w czasie i zmieniła bieg historii. Tym samym wydarzenia z 3 pierwszych czesci zostaly wymazane, a Jean z Apokalipsy i Mrocznej Fenix to jej mlodsza wersja. Nie pamiętam tylko czy w tej części Jean tez zginęła. Bo po powrocie Logana do teraźniejszości Jean i Cyclop znowu żyli. I wtedy jest niespójność. Ale generalnie takich dziur jest więcej więc albo możemy to po prostu zaakceptować jako bledy w scenariuszu albo przyjąć koncepcję, że to różne linie czasowe, które w wielu punktach są podobne, ale różnią się w szczegółach.

ocenił(a) film na 7
hornet

Dzięki kolego