PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=489280}

X-Men: Pierwsza klasa

X-Men: First Class
2011
7,3 180 tys. ocen
7,3 10 1 179507
7,4 62 krytyków
X-Men: Pierwsza klasa
powrót do forum filmu X-Men: Pierwsza klasa

Dla tych co nie lubią Marvel'a, to może wydawać się beznadziejny film, ale dla tych, co spędzili dzieciństwo czytając komiksy, ten film to prawdziwy rarytas. Wraz z Genezą, to najlepszy film X-Men jak do tej pory. Polecam wszystkim ;)

ocenił(a) film na 8
hiszpan_79

jak dla mnie to Pierwsza Klasa jest kilometry przed Genezą która jakby starała się na specjalnie obrazić ludzi czytających komiksy. Jak można było zrobić z Wolverina takiego patałacha, że o deadpool nie wspomnę.

ocenił(a) film na 9
hiszpan_79

Geneza: Wolverine powinno pójść do śmietnika, i powinni go zrebootować, chcę porządnej fabuły o Weapon X.

ocenił(a) film na 8
deamon82

już to poniekąd zrobili. Pierwsza Klasa ignoruję fakt że młoda Emma Frost pojawia się w Genezie.

ocenił(a) film na 8
miszatujest

Ja lubię całą serię x-mena, uważam, że ta część jest najlepsza, w sumie ma pewne niedociągnięcia, jak np. jakieś dziecko pszczółka co pluje kulkami ognia i i tym podobne.

W ogóle świetna obsada filmu, dobrze dobrani aktorzy.

ocenił(a) film na 9
heniu

@miszatujest, czytałam, że w Geniezie NIE pojawia się Emma Frost, a jedynie mutantka o podobnych zdolonościach.

ocenił(a) film na 8
Rinoa_Sin

Teraz tak mówią. Jednak kiedy film wyszedł nikt nie miał wątpliwości że siostra Silverfox to Emma Frost. Trochę za duży zbieg okoliczności że zmienia się w diament i ma na imię Emma.

ocenił(a) film na 8
heniu

najwyraźniej potrzebowali jeszcze jednej seksownej laski w filmie. Ta postać pojawia się podobno w nowszych numerach.

hiszpan_79

W koncu obejrzalem ten film i jestem zachwycony.
Swietni aktorzy, akcja, fabula, muzyka, rozne watki. Z checia bym drugi raz obejrzal. Wg mnie najlepsza czesc X-men. Zaraz po niej Wolverine.