PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=489280}

X-Men: Pierwsza klasa

X-Men: First Class
2011
7,3 180 tys. ocen
7,3 10 1 179511
7,4 62 krytyków
X-Men: Pierwsza klasa
powrót do forum filmu X-Men: Pierwsza klasa

Nie sugerujcie sie że to kolejna czesc X-men -poprzednie cześci nawet w połowie nie
dorównują tej odsłonie.

Nawet jesli nie jesteście miłosnikami "komiksowych filmów" -ten naprawde warto obejrzeć!

ocenił(a) film na 3
agonista

mam wrażenie, że to była twoja pierwsza część x-menów ...
film ten polecam tylko fanom x-menow bo takiego gniota nikt inny nie powinien oglądać

ocenił(a) film na 10
iAlucard

Mów za siebie. Może komuś, kto nie lubi X-Mena ten film nie będzie się podobał aż tak, ale to nie zmienia faktu, że jest bardzo dobry. Radzę jednak przed seansem oglądnąć X1 - tylko po to, żeby się zapoznać z X-Menem, bo połowa smaczków z XFC właśnie się do tego filmu odnosi - ale absolutnie się nim nie sugerować!!!

ocenił(a) film na 10
iAlucard

Mylisz sie- ogladałem wszytkie. Poprzednie czesci wg mojej oceny były po prostu słabsze -przede wszystkim aktorsko. Ta cześć wykracza poza schemat typowego filmu na podstawie komiksu o superboghaterach - tutaj widzimy głebsze emocje , dodatkwo gra aktorska jest tak samo (lub bardziej) istotna niz czysta akcja i efekty specjalne.Film robi wrazenie własnie dlatego ze wykracza poza przyjęte schematy. Jeszcze raz polecam!

ocenił(a) film na 8
agonista

dla mnie film fenomen, scena z volverinem jest po prostu fantastyczna do tej pory mnie cieszy daje 8/10. Nie jestem fanem ale lubię x-menów

ocenił(a) film na 9
iAlucard

Majaczysz, moi znajomi nie są fanami X-Men tak jak ja, a film im się bardzo podobał.

ocenił(a) film na 2
agonista

Ten film chyba tylko dla "fanek".Uwielbiam pierwszych X-menów, ale ta część dla mnie była nie do zniesienia, efekty specjalne jakoś mnie nie zachwyciły, granie "twarzą" też nie,wszystko wydawało mi się takie prostackie. Ale w kinie zostałam... z przyczyn niskich... z przyczyny Magneto, chyba jedna z trafniej obsadzonych ról, Michael ma "coś złego" w sobie i świetnie to ewoluowało na ekranie stając się coraz bardziej widoczne.I mogłabym pisać takie bla bla bla,ale przestanę się poniżać.
Rozumiem,że niektórym ten film się podobał dla mnie zabijały śmiechem nazbyt podniosłe sceny i kiepskie pomysły na "starcia".
Marudzę ;)

ocenił(a) film na 10
Dzoanka

No cóz - gust nie podlega dyskusji...:-)) ...