Gdyby ktoś się mnie zapytał, czy znam tą serię, to oczywiście odparłbym, że tak. Jednak, jeżeli o szczegóły, które w tym momencie są dla mnie trochę ważne, to stwierdziłbym, że jestem zielony. Postanowiłem zrobić sobie maraton, jestem obecnie po trzeciej części, ale, że jako lubię być przed filmem przygotowany, muszę zadać kilka pytań, które po prostu nie dają mi spokoju. Napisałem to przy tym filmie, bo chcę dostać szybką odpowiedź, a przy najnowszej części będzie raczej najlepszy odczyt. Pytania są raczej ogólne.
1. Jeżeli chodzi o chronologię X-Menów, to pierwszy jest Wolverine (2009) czy Pierwsza klasa?
2. Czy prequele (Wolverine, First class) trzymają się porządnie trylogii? Nie przeczą sobie i są zgodne? Czytałem gdzieś, że jest nieco baboli i należy oglądać z przymrużeniem oka...
3. Wolverine z 2013 roku będzie zupełnie inną historią, czy ma jakieś powiązanie z X-Menami, a szczególnie z genezą? Słyszałem o scenie po napisach, w której Logan rozmawiał w barze z Japonką.
4. Dlaczego w trzeciej części nie było Kurta Wagnera?
5. Wiadomo już, o czym będzie Days of Future Past?
Cóż, to na chwilę obecną wszystko. Z góry dzięki za odpowiedź, bo bardzo mi na nich zależy. Hejos!
1.Pierwsza Klasa, choć są sceny w Wolverinie sprzed 1klasy
2.Pierwsza klasa bardziej choć ma kilka zgrzytów, Orgins nie bardzo ma kilka ważnych wpadek
3.Ma powiązanie z Bastionem, i ogólnie trylogią, od genezy chyba chcą sie odciąć
4.Gdzieś czytałem że w grze wytłumaczono że nie podobała mu sie brutalność X-Menów
5.Mniej więcej wiadomo, jest komiks o tym tytule.