PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=489280}

X-Men: Pierwsza klasa

X-Men: First Class
2011
7,3 180 tys. ocen
7,3 10 1 179511
7,4 62 krytyków
X-Men: Pierwsza klasa
powrót do forum filmu X-Men: Pierwsza klasa

Super ale...

ocenił(a) film na 8

SPOILER Wszystko trzymało się kupy ale to zakończenie...już nie do końca.Nie chce nikomu psuć zabawy ale skoro Xavier dostał kulke w plecy w tak młodym wieku to ciekawe dlaczego w pierwszej scenie z Ostatniego Bastionu gdy razem z Magneto rekrutowali mutantów normalnie chodził?Ciekawe że nikt o tym nie pomyślał.LOL

ocenił(a) film na 8
klytus

Podobno twórcy uprzedzali że tej części nie należy wliczać w chronologię poprzednich. A nawet uważamm że nie warto na to zwracać uwagi. Film jest świetny.

ocenił(a) film na 8
szwagier_3

No ale wiesz...dla fana takie rzeczy jak nie pasują to lipa jest:)skoro nie należy wliczać w chronologię to po jaką cholerę wypuszczają prequele????pozdrawiam

ocenił(a) film na 10
klytus

Po to, że ten był lepszy niż 3 poprzednie filmy :D
A tak na poważnie, to jest podobna sytuacja co z filmami o Spider-Manie, teraz znowu zaczynają od początku jak został Spider-Manem :)
X-Men First Class nie jest powiązane fabularnie z poprzednią trylogią, w związku z tym wszelkie wydarzenia w poprzednich filmach nie są powiązane z tym co zostało pokazane w FC, a także w ewentualnej kontynuacji.
Podobnie sprawa ma się z komiksami, często jest tak, że historie w poszczególnych seriach (np: Ultimate, Astonishing czy New X-Men) są poprowadzone w zupełnie inny sposób.

ocenił(a) film na 8
Lowca_Snow

Fani zawsze będą patrzeć na chronologie i smaczki których inni ludzie nie dostrzegą...Film dla mnie był świetny nawalili tylko z zakończeniemdlatego nie dostał 10/10 z zakończeniem mogli na prawdę się postarać.Ponoć ktoś napisał że ma to być trylogia:( to po co kończyli wątek na końcu pierwszej części????pozdro

ocenił(a) film na 10
klytus

Zakończyli? Przecież świat X-Men jest tak bogaty, że mogli by kilkadziesiąt filmów nakręcić :D Na pewno im pomysłów nie zabraknie, pokażą pewnie jak rozwijała się Szkoła Xaviera i Bractwo Magneto :) i jak popadali w coraz większy konflikt :)

ocenił(a) film na 8
Lowca_Snow

Wiem mistrzu ale zakończenie pierwszej klasy skreśla Ostatni Bastion i jego pierwszą scene gdzie Eryk i Charles jesczze jako przyjaciele...(HELO)przyjechali po Jean Grey a Charles chodzi.Chcieli zrobić prequel i spoko ale trzeba myśleć o innych aspektach jak siętakie rzeczy robi.W first class było nawiązanie do Strykera pokazali Beasta itd szkoda że przyjażn pomiedzy Charlesem i Erykiem trwałą tak krótko skoro znali się tyle lat jak było mówione w Xmen:(końowka zmaszczona pozdr

ocenił(a) film na 10
klytus

Ale First Class zaczyna nową trylogię filmów :) Te 3 stare filmy opowiadają jakby inna historię ze świata X-Men, powiedzmy, że FC przedstawia "Alternatywną" wersję tych wydarzeń. Żadna z nich nie jest jedyną i słuszną, to tylko inna wizja twórcy na to jak się potoczyły losy bohaterów.

ocenił(a) film na 8
Lowca_Snow

Oki jestem w stanie to zrozumieć:)ale nikt nie mówił że to reboot serii jest więc dla mnie to kontynuacja z nieudanym zakończeniem.:)pozdro