Czołem. Przymierzam się do obejrzenia tego filmu i nie wiem czy oglądać, skoro nie
oglądałem poprzednich części. Najpierw powinienem obejrzeć poprzednich x-menów, czy
mogę śmiało oglądać ten film, bez znania poprzednich odsłon?
Myslę, że śmiało możesz oglądać ten film, bo to są początki i nie uznasz, że ten film jerst trochę niezgodny z poprzednimi. Jak oglądniesz ten film polecam nastepne
hmm.. a ja właśnie cieszę się, że jestem po obejrzeniu wszystkich wcześniejszych części. Oglądając tą część, co chwilę miałam uczucie takiego: "aaa to właśnie tak to się stało" ;) Mimo, że wcześniej nie zastanawiałam się nad tym dlaczego jest tak! a nie inaczej. Myślę, że nie bez powodu filmy nakręcono w takiej kolejności. Ogólnie film miazga! Mimo braku mojej ulubionej obsady/niektórych postaci, film nie zawiódł :) Czekam na kolejne ( jeśli takowe będą).
Nakrecono w takiej bo:
Najbardziej popularna drużyna to ta z cyklopem, storm, wolverinem itp (gwarancja sukcesu finansowego)
Potem 2 sequele to nie ma watpliwości.
Geneza, bo Wolverine to chyba najpopularniejsza w x-menach postać wiec znowu mamy sukces finansowy.
No a tutaj, bo została do wyboru kolejna geneza, prequel i reboot po sieczce którą zrobion z x3.
Chronologicznie względem wydarzeń prezentuje się to następująco:
1. X-Men Pierwsza Klasa ( lata 60-te )
2. X-Men Geneza Wolverine ( lata 80-te )
3. X-Men
4. X-Men 2
5. X-Men Ostatni Bastion
6. X-Men Przyszłość, Która Nadejdzie ( ta część dzieje w dwóch płaszczyznach czasowych, zarówno po ' Pierwszej Klasie ' , jak i po ' Ostatnim Bastionie ' , ale lepiej oglądać to w takiej kolejności jak napisałem )
ps.
Wolverine - to zupełnie osobna opowieść o Loganie/Wolverinie pomimo występowania znanych postaci z universum Xmen i całego Marvela.