PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=489280}

X-Men: Pierwsza klasa

X-Men: First Class
2011
7,3 180 tys. ocen
7,3 10 1 179507
7,4 62 krytyków
X-Men: Pierwsza klasa
powrót do forum filmu X-Men: Pierwsza klasa

Wolverine

ocenił(a) film na 7

Nie wiem czy tylko ja zauwazylam Wolvera przy barze ale szkoda ze go nie wzieli , jeden mutant powie im cos w stylu wolva walcie sie i juz [?] To fajnie ... + Po tym filmie znowu mam ochote ogladnac wszystkie czesci po kolei od nowa , wiec troche bez sensu , a wielka fanka czy zwolenniczka tego filmu i komiksow Jim-a nie jestem wiec malo co pamietam , ale film i tak mi sie podobal mimo wielu ( wg mnie ) kitow . Ale jeden tekst mnie rozbil po tym filmie , kiedy bedzie nastepna czesc xd Przeciez wszystkie wczesniejsze sa ciagiem dalszym . Spodziewalam sie jakiejs czesci z nowymi mlodymi mutantami ktorzy musze stawic czola nawemu zagrozeniu a nie ...

ocenił(a) film na 9
EncoreXoXoo

To nie był czas na rekrutację Wolverine'a, dlatego trafi do nich przypadkiem 30 lat później.
Przecież są nowi młodzi mutanci i nowe zagrożenie w ich życiu, a resztę mogłaś doczytać z opisów filmu przed premierą.

deamon82

dla mnie scena w barze genialna, lepiej tego nie mogli zrobić :D

ocenił(a) film na 8
dupa_z_dupy

świeżo po seansie. Scena z Volverinem świetna i tak jak autor posta mam ochotę obejrzec wszystkie poprzednie części po raz kolejny:)

ocenił(a) film na 7
dupa_z_dupy

WOLV pojechal z kolesiami he he ;D

ocenił(a) film na 6
EncoreXoXoo

Skoro jest to prequel to profesor x powinien pamiętać Logana w 1 części xmen'ów, a tak nie jest ;]

ocenił(a) film na 9
pitrex26

Prequel to film opowiadający o tym co się działo przed jakimś filmem np. Teksańska masakra...Początek jest prequelem Teksańska masakra...(2003). A Xavier nie powinien pamiętać Wolverine'a ponieważ poznał w pierwszej części X-Men.

ocenił(a) film na 8
Demolishor2

pitrex a ty pamiętasz wszystkich ludzi z którymi rozmawiałeś kilkadziesiąt lat temu i to tylko raz?

ocenił(a) film na 7
qgrudziaz

dokładnie no i wymieniliście jedno zdanie? ;d

Demolishor2

Oczywiście, że X-men first class jest prequelem.

ocenił(a) film na 8
KLAssurbanipal

Albo rebootem. To nie zostało sprecyzowane jeszcze z tego co wiem. I miejmy nadzieje, że to reboot.

ocenił(a) film na 9
Dealric

Zostało sprecyzowane, że prequel i miejmy nadzieję, że tak zostanie.

ocenił(a) film na 8
deamon82

Zostało? To fatalnie, bo mogliśmy dostać nową trylogie, która jakoś trzymałaby sie fabularnie.

Dealric

Oficjalnie wiadomo że to prequel. Nie wiem skąd pomysł że reboot. Z tego co wiem nie było sprecyzowane przed premierą, kiedy film kręcono. Twórcy wiedzieli od początku że prequel. To fani sobie gdybali że może reboot, gdyż było mało informacji na temat filmu.

pitrex26

Xavier najprawdopodobniej pamiętał Wolviego, ale ten już był po praniu mózgu ze strony Strykera (stał w głowę) a jak sam Xavier mówił, wolał żeby Wolvie sam przypomniał sobie niektóre rzeczy z przeszłości, więc można zakładać że nie chciał nim za bardzo wstrząsnąć.

A czy ktoś zauważył występ Rebecca Romijn w pierwszej klasie, która grała Mystique w trylogii??

ocenił(a) film na 8
talibo

żadna stal w głowe... Błagam nie bierzcie niczego z genezy jako sensowne. To nie ma nic wspólnego z uniwersum i tyle. Wspomnienia wymazano mu i zastąpiono innymi by był posłusznym żołnierzem.

ocenił(a) film na 9
talibo

ja zauważyłem :)bardzo fajny pomysł:)

ocenił(a) film na 8
EncoreXoXoo

Nom szkoda że go nie było :)