PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=489280}

X-Men: Pierwsza klasa

X-Men: First Class
2011
7,3 180 tys. ocen
7,3 10 1 179507
7,4 62 krytyków
X-Men: Pierwsza klasa
powrót do forum filmu X-Men: Pierwsza klasa

można obejrzeć pomijając trylogię??

ocenił(a) film na 8
Heller1304

Trylogia różni się pod wieloma względami od pierwszej klasy, więc jeśli chcesz zobaczyć jako prequel, to nie. Ale jako samodzielny film o x-men jest jak najbardziej warta (pierwsza klasa) obejrzenia.

Heller1304

Ja bym pooglądał najpierw kreskówki o x menach, zeby znac kontekst, ale nie oglądał trylogii, bo moim zdaniem była taka sobie (przy 3. części musiałem bardzo się starać, żeby nie usnąć)

ocenił(a) film na 10
Heller1304

Bez Sienkiewicza nie dasz rady.

użytkownik usunięty
Mowiacy_do_reki

To które albumy Billa Sienkiewicza z X-menami polecasz? Widzisz strollowałem Cię bardziej, niż ty jego.

Wpis został zablokowany z uwagi na jego niezgodność z regulaminem
ocenił(a) film na 10

Widzę, że masz niezłe plecy na filmwebie, skoro udało ci się wszystkie moje posty poblokować. Brawo dziecko, jak się boi czyjejś riposty, to to najlepszy sposób. Nie pisał nic o Billu Sienkiewicz, więc nie udało Ci się, a co do trollowania, to racja - jesteś w tym dobry. Próbuj dalej. I znowu użyj swoich pleców albo kolan, żeby blokować.

ocenił(a) film na 9
Mowiacy_do_reki

Hahaha wszyscy mają plecy na FW:D Mówiłem, wszędzie spisek i wszędzie znajomości. Redakcja nadal cię nie lubi:P

ocenił(a) film na 10
katedra

Haha, mój fan nadal za mną lata. Boskie. I co? Nadal nie jesteś trollem? Hahahaha.
Oj, zabolało jak się wypowiedziałem w temacie, gdzie wszyscy z ciebie leją, co? Piękne.

ocenił(a) film na 10
Heller1304

W sumie post już dawno wysłany, ale od siebie dodam, że wg mnie lepszy urok ma seans z Pierwszą Klasą gdy zna się oryginalną trylogię ponieważ są pewne smaczki dla jej fanów. :)

carlosss00

Zdecydowanie się zgadzam. Nie ma żadnego przymusu, bo z tego co pamiętam to nie ma istotnych nawiązań. Ale warto sobie obejrzeć :)

ocenił(a) film na 5
Neesia

ja się trochę pogubiłem. właśnie obejrzałem.
niech mi ktoś wytłumaczy. ten stary nazista co matke magneto zastrzelił to on jest tym Show czy jak mu tam, Bacon go gra?
co do samych postaci, ten murzyn co się adoptował, on był w komiksie czy bajce? wyglądał trochę jak colossus.
ta babka ze skrzydełkami, myślę sobie Wasp. a takiego. jakaś angel.
banshee, havoc, ich znam.
ten azazel niczym jak nightcrawler,
a ten gościu co puszczał wiatry :D to kto to?

ocenił(a) film na 8
settokaiba

Azzazel to ojciec Nightcrawlera. Matka to Raven (Mystique).

ocenił(a) film na 5
_SetH_

no ok, a reszta?

ocenił(a) film na 8
settokaiba

Nie jestem ekspertem od X-menów, napisałem to co wiedziałem na 100%.
Koleś od wiatrów to Riptide, był w komiksie, ale nie odgrywał jakiejś większej roli z tego co się orientuję.
Murzyn co się adAptował (Darwin), też się w komiksie pojawił, ale nie był murzynem. Generalnie bardziej stereotypowego kosmitę przypominał niż człowieka i nie jest Colossusem.
Tak, stary nazista to Shaw, ale to chyba w oczywisty sposób wynika z filmu.

ocenił(a) film na 5
_SetH_

ano wynika, ale skąd się stał młody :/

ocenił(a) film na 8
settokaiba

Może po prostu się nie zestarzał i zgolił wąsy.

ocenił(a) film na 5
_SetH_

hehe za proste :P i zmienił twarz XD

ocenił(a) film na 8
settokaiba

No wiesz, to mutant jest. Pewnie się zmutował :P

ocenił(a) film na 8
settokaiba

Przeciez mowil o tym ... asymiluje energie (bomb itp) i dlatego miedzy innymi sie nie starzeje

ocenił(a) film na 9
mszywiol

Niektórzy nie posiadają wyobraźni i muszą miec na wszystko wytłumaczenia, ehh głupie czasy ;/

ocenił(a) film na 9
settokaiba

Logiczne że najpierw musi byc w komiksie jako materiale źródłowym nie?

ocenił(a) film na 9
Heller1304

Można