Jak wiemy akcja filmu - jeśli chodzi o PRZESZŁOŚĆ - toczyć będzie się w latach 70s, po First Class - lata 60s (kryzys kubański). The Wolverine toczył się w czasach nam teraźniejszych, czyli 2013 r., Ostatni Bastion w 2007 r. itp.
Jeśli chodzi o PRZYSZŁOŚĆ to akcja będzie działa się w 2023 r. Czy do tamtego roku cała ekipa X-Men przenosi się w czasie, a nie tylko sam Wolverine? Jeśli nie to... Jak to możliwe, że bohaterowie są wiekowo niezmienieni od lat 2007-13. Widać w trailerze, że niektórzy wyglądają jak kilka lat starsi niż w Ostatnim Bastionie. Nie mają charakteryzacji, żeby być 17 lat starszymi na 2023 r. Magneto i Xavier byliby wtedy już w bardzo sędziwym wieku, a 20-kilkuletni bohaterowie mieliby wtedy po 40 lat, jednak nic na to nie wskazuje patrząc na trailer. Przecież nie każdy z nich jest Wolverinem, który się nie starzeje.
Proszę o wyjaśnienie.
Przecież po wszystkich widać, że są już starsi, jakbyś przejrzał zdjęcia, to można zauważyć że aktorzy się zmienili fizycznie.
Ekipa w wieku 31-37 (byli nastolatkami w trylogii): Colossus ma większe zakola, Iceman ma zarost, Kitty wygląda poważniej, a najbardziej zmieniła się Rogue.
Starsi: Xavier i Magneto wyglądają też na sporo starszych, ucharakteryzowani są na 90 latków, również Storm nie ma już tego młodego blasku.
''Colossus ma większe zakola, Iceman ma zarost, Kitty wygląda poważniej, a najbardziej zmieniła się Rogue.''
''Xavier i Magneto wyglądają też na sporo starszych, ucharakteryzowani są na 90 latków''
'' Storm nie ma już tego młodego blasku''
Widziałem zdjęcia. To są zmiany naturalne tych aktorów. Zmienili się o 7 lat od czasów Ostatniego Bastionu. Nie są to zmiany o prawie 20 lat. Kitty wygląda na nastolatkę a nie kobietę przed 40stką. ''Iceman ma zarost'' - teraz zarost jest modny wśród młodych mężczyzn i na pewno nie wygląda on na blisko 40-stkę. Halle Berry też nieco się postarzała - aktorka wygląda tak naturalnie po 7 latach od ostatniej części. Powinni zrobić jej jeszcze dodatkowe 10 lat. Xavier i Magneto wyglądają tak samo jak na koniec Wolverine, czyli 2013 roku.
Jeśli to rzeczywiście charakteryzacja to jest zbyt mała.
Marudzisz poprostu, cecha charakterystyczna dla nas Polaków.
Nie wydłużą nóg Page, taka jej uroda że nie wygląda na 31 lat.
Jak dla mnie Stewart wygląda w scenach z trailera sporo starzej niż w wywiadach.
Jak ktoś zada pytanie to od razu marudzi??? Najlepiej jak się nie ma argumentów to powiedzieć - Polacy marudzą... Skąd wiesz czy jestem Polakiem, czy może nie nauczyłem się polskiego i poniekąd używam translatora?
Pytałem, bo myślałem, że może oni też się tam w czasie przenoszą.
Nie chodzi o wydłużenie nóg, co ma wzrost do wieku? Z twarzy nie jest w ogóle zmieniona, poza naturalnym postarzeniem się przez 7 lat.
Od ponad 40 lat w kinie stosuje się takie metody charakteryzacyjne, że można kogoś postarzeć o 10-20-40-60 lat. Przykładowo Marlon Brando w Ojcu Chrzestnym. Pewnie nawet niektórzy nie wiedzą, że był ucharakteryzowany, ponieważ postać Vito Corleone było dużo starsza od aktora. Przykładów w ciągu kolejnych lat jest mnóstwo.
Ja tego nie kupuję, że oni są ucharakteryzowani.