X-Men: Przeszłość, która nadejdzie

X-Men: Days of Future Past
2014
7,4 169 tys. ocen
7,4 10 1 169494
7,1 44 krytyków
X-Men: Przeszłość, która nadejdzie
powrót do forum filmu X-Men: Przeszłość, która nadejdzie

Dla mnie najlepsza była z Quicksilver'em kiedy on uratował magneta, xaviera i logana przed kulami. Niesamowicie dobrana piosenka, myślałam, że się popłaczę ze śmiechu :) A jakie są wasze?

NewHeaven_

1 Scena z Quicksilver'
2 Magneto że stadionem
3 początkowa walka w filmie
4 finalna walka w przyszłości
5 Scena po napisach w starożytnym Egipcie z Apocalypsa

ocenił(a) film na 10
wort801

Co do sceny nr. 5 nie widziałem jej ponieważ oglądałem film na necie a po napisach film się zwyczajnie skończył (niestety nie mogłem udać się do Kina nad czym bardzo ubolewam) co takiego dzieje się w tej scenie ?

darkar1998

Pokazuje jest Jak Apocalipse buduje za pomocą swojej mocy piramidę a setki ludzi oddaje mu hołd
tu masz tą scene https://www.youtube.com/watch?v=Ihj2LnfqP_U zapowiedz kolejnego filmu :)

ocenił(a) film na 10
wort801

Dzięki :D Faktycznie robi wrażenie ale scena, w której buduje piramidę musi przedstawiać wydarzenia sprzed kilku tysięcy lat więc Apocalipse musi być nieśmiertelny jeżeli ma się pojawić w kolejnej części.

darkar1998

W pewnym sensie jest nieśmiertelny znam się trochę na x-menach ale spoilerów nie będę pisał

ocenił(a) film na 10
wort801

Rozumiem, tak czy inaczej ta cześć bardzo mi się podobała i już nie mogę doczekać się następnej :D

ocenił(a) film na 7
NewHeaven_

Sceny z Quickiem, Magneto ze stadionem, scena kłótni Magneta i Charlesa w samolocie w sumie to wszystkie sceny związane z nim :) ogólnie było pare fajnych scen.

ocenił(a) film na 8
NewHeaven_

finalna walka w przyszłości
Scena z Quicksilver'em w wodzie
scena gdy Xavier ' wita ' pięścią Magnata po uwolnieniu

ocenił(a) film na 8
Flinston1987

Fajna byłą jeszcze sena, gdy Quicksilver powiedział Ericowi, że jego matka znała jednego gościa, który panował nad metalem ;D

ocenił(a) film na 8
Flinston1987

A o jaką scenę w wodzie chodzi,? bo nie skumałam :)

ocenił(a) film na 8
NewHeaven_

Chodzi Mi o tą scenę gdzie Xavier zatrzymuje czas chwilę po tym jak strażnicy zaczęli strzelać, ze zraszaczy leciała woda a Quicksilver zmieniał tory lotu wystrzelonych pocisków i zrobił tak, że sami się unieszkodliwili :D :P .

ocenił(a) film na 9
Flinston1987

Xavier nigdzie czasu nie zatrzymywał...

ocenił(a) film na 8
Dealric

to co tam się stało ? Bo Xavier miał takie możliwości, przecież jako starszy zrobił to też w X-Men: Ostatni Bastion w scenie w centrum handlowym, jak Rogue, Iceman i Pyro wdali się w nazwijmy to awanturę ze zwykłymi ludźmi, by mogli się spokojnie ulotnić
.

ocenił(a) film na 9
Flinston1987

Xavier nigdy nigdzie nie zatrzymał czasu...
W ostatnim bastionie w scenie o której mówisz jedynie "wyłączył" ludzi w otoczeniu. Czas nigdy nie zatrzymał.
W DoFP nie zrobił kompletnie nic, to Quicksilver porusza się tak szybko...

Jak wy filmy oglądacie?

ocenił(a) film na 8
Dealric

Ale to ' wyłączenie ' ludzi można porównać i wygląda trochę jakby czas się zatrzymał.
Ja wiem, że Charles nigdy nie miał takiej mocy ( przynajmniej w komixach i kreskówkach ), ale po tych 2 scenach zacząłem myśleć, że może ' dodali ' Xavierowi taką zdolność :P .

ocenił(a) film na 9
Flinston1987

Nie wygląda jak zatrzymanie czasu, bo wszystko inne dalej się rusza tylko ludzie nie.
No i w jaki sposób miałbyś uznać, że zatrzymano czas skoro kule wciąż się ruszały?

ocenił(a) film na 8
Dealric

Też fakt, kule wolniej ale jednak dalej się poruszały.

ocenił(a) film na 9
Flinston1987

Ja pierdziu, czytam te wypociny i nie wierzę... Wyjaśnię Wam. :) Xavier w tej scenie jeszcze nie miał swojej mocy bo blokował ją lek na kręgosłup, dzięki czemu mógł chodzić. A to "wstrzymanie czasu" było zwykłym zwolniomym mocno tempem, żeby pokazać całość z perspektywy Quicksilvera. Ot, co. :)

ocenił(a) film na 10
Flinston1987

To nie była moc Profesora, ale filmowcy zwolnili czas, żeby nadążyć za Quicksilverem ;D

ocenił(a) film na 10
Flinston1987

scena z jean i scottem
Quicksilver rozwala strażników <3
walka mystique z młodym magneto

Martusia333

naajbardziej to sceny ze starą grupa,

ocenił(a) film na 8
NewHeaven_

Moja ulubiona scena to ja Wolverine budzi się w łóżku z córką szefa a później wparowują członkowie mafii :D

ocenił(a) film na 10
NewHeaven_

1.Scena na sam koniec, kiedy Wolverine się budzi idzie przez tę szkołę i widzi wszystkich, którzy zginęli
2. Magneto ze stadionem,popłakałam się ze śmiechu,jak go postawił (i wogóle wszystkie sceny gdzie Magneto jest, lubię go :D)
3. Końcowa walka w przeszłości

NewHeaven_

Zdecydowanie scena z Quicksilverem. Uwielbiam go i dali świetną piosenkę :) .

ocenił(a) film na 7
fenekfenek

Dokładnie, scena mega i szkoda że je wątek w filmie tak szybko się skończył

ocenił(a) film na 8
NewHeaven_

Scena z Quicksilverem. Toż to majstersztyk jest. Chyba jedyna scena, która sprawiła mi tyle radochy, oprócz tej, to Hulk vs Loki. Czysta zajebistość.