X-Men: Przeszłość, która nadejdzie

X-Men: Days of Future Past
2014
7,4 169 tys. ocen
7,4 10 1 169499
7,1 44 krytyków
X-Men: Przeszłość, która nadejdzie
powrót do forum filmu X-Men: Przeszłość, która nadejdzie

Pytanie

ocenił(a) film na 7

Witam wszystkich Filmwebowców,

mam do was kilka pytań co do tego filmu.

Miałem okazje obejrzeć kilka filmów z tej serii i kilka rzeczy mi się nie zgadza.
Jeśli jest to przez cały czas ta sama historia to wszystkie przedstawione w całej serii fakty
powinny się ze sobą łączyć prawda?

Jeśli tak to już wyjaśniam co mi się nie zgadza.

1. Jak pamiętacie w filmie "X-Men: Ostanii Bastion" prof. Xawier zginął w pewnym momencie.
Wiec w jaki sposób teraz nagle żyje?
Słyszałem gdzieś że podobno jego umysł był tak potężny że udało mu się przetrwać ale skąd
niby jego ciało?
2. Zauważyliście na końcu tego filmu Streakera? Czemu on tam był? Po co zabrał Wolverina?

Jeśli "Wolverin: Geneza" to część uniwersum "X-Men" to coś jest tu nie tak.

Z tego wynika ze Wolverin po tym jak został odnaleziony przez Streakera został poddany operacji
wszczepienia mu adamantium. A o ile dobrze pamiętam z Genezy w ogóle tak nie było.

Trochę z tym pomieszali.

Co wy o tym myślicie?

spencer42

1.było już na forum scena po napisach .
2 będzie wyjaśnione w kolejnym filmie
3 czas się zmienił/wydarzenia

wort801

to wszystko działa na korzyść całej serii
moim zdaniem :)

ocenił(a) film na 7
wort801

aaa no to wszystko jasne.

To chyba muszę sobie jeszcze raz obejrzeć tą 3 część bo tego fragmentu nie widziałem

spencer42

Oczywiście osoby, które oglądały wszystkie części i ,,siedzą" już w tym trochę mogą rzeczywiście doszukać się, zauważyć ,,coś" co się nie zgadza, co nam daje do myślenia.
Powiem Ci, że miałam podobne myśli, poddawałam analizie sceny, fakty, bohaterów. A później zadałam sobie pytanie: po co ja to robię.
Nawet jeśli coś jest niedopowiedziane i pozostawia nam temat do przemyślenia, do pogłówkowania co i jak było w każdej części i czy do siebie pasuje, to i tak nie zmienia to faktu, że film jest genialny.
Wszystkie części przenoszą nas w świat taki, jaki rzeczywiście chcemy oglądać myśląc o X- menie. Moim zdaniem X-Men: Przeszłość, która nadejdzie jest najlepszą z części, co nie znaczy, że wcześniejsze są gorsze!!!
Podziwiam i dziękuję twórcom X- mena, że ta ostatnia część tak wygląda, bo tego, że będzie tak dobrze się nie spodziewałam :)

ocenił(a) film na 7
Ally84

w szumie masz racje, ta część rzeczywiście była najlepsza z całej serii. Zresztą każda część była fantastyczna ale ta została bardzo fajnie zrobiona. Po zastanowieniu zgadzam się z użytkownikiem Wort0801. Rzeczywiście tak mogło być. Wcześniej nie wziąłem pod uwagę tego ze cała ta akcja toczy się według nowego toru wydarzeń. A więc dalsze losy Wolverina mogły się zmienić.

ocenił(a) film na 8
spencer42

Streaker w ostatniej scenie , to była Mistique [popatrz na oczy] - pokazano, że wszystko uległo zmianie. Możliwe, że Logan , gdyby wysunął sztylety, zobaczyłby, że nie są z adamantium, tylko nadal z kości.

ocenił(a) film na 9
majka30

Nie jest raczej możliwe żeby dalej miał normalne kości,został wyłowiony może po kilkunastu dniach lub miesiącach moim zdaniem.Swiadczy o tym widok gazety z anulowanym projektem i skazaniem Traska oraz wygląd Strikera (a raczej Mistique).Umysł Logana wraca do 2020 roku (świadczy o tym np wózek profesorka- taki sam jak przy wysiadaniu w dark future).Nie pamięta wydarzeń po 73 roku a w roku 84 według najnowszych informacji ma pojawić się Apocalypse.Jak na moje jakoś został odpowiednio przerobiony gdyż na moje nie dożył by tego roku 2020.Zresztą po filmie Wolverine też miał kosteczki a w filmie Przeszłość która nadejdzie już ostro rżnął swoich adamantium;]Prawdopodobnie to sprawka Magneto w obu przypadkach ale to już zapewne zobaczymy za 2 lata;]

ocenił(a) film na 9
majka30

mała errata sprawdziłem : Gazete trzyma policjant wyławiający Wolverina,rzuca ją koło steru na jakaś mape morską .Data ukazania się gazety to Wtorek 30 stycznia 1973.Wtedy zostaje wyłowiony Wolverine.Nowa część prawdopodobnie zacznie się od przypomnień Xaviera co działo się po 73 no i oczywiście jak przetrwali rok 84.Dziękuje;]