Zwiastun prezentuje się spoko, chociaż wzbudził we mnie obawy, że z powodu nagromadzenia wątków, bohaterów, kombinowania z liniami czasowymi ten film będzie o wszystkim i o niczym.
Myślę, że sukces First Class uświadomił Singerowi co jeszcze z tą - teoretycznie martwą serią - da się zrobić, dlatego to co wydarzy się w tym filmie będzie wstępem do X4 i trzeciej części filmów z młodszą obsadą, ale oby sam DoFP nie stracił przez to na jakości. Czuje, że ciężko będzie osiągnąć poziom X2 i First Class. Obym się mylił....
Jak był cienki to po co go chcesz? I tak Logan mu upierdzielił łepetynę, poza tym to nie on jest "arcyzłym" DOFP, tylko Mystique, która najpierw była siostrą młodego Charlesa, a potem towarzyszką Magneta i teraz obaj muszą ją powstrzymać, bo inaczej świat zginie...
To jeszcze reakcja AMC Movie Talk od 3:19
http://www.youtube.com/watch?v=orWMc6dx9J4
Przepraszam, jeśli już o tym było, ale jakim cudem Xavier ( młody ) na trailerze jeździ na wózku, a na jednych zdjęciach widziałam jak stoi na równi z Erikiem i bodajże Loganem? Nie ukrywam, że wolałabym, gdyby chociaż w młodej wersji jakimś cudem mógł chodzić.
Bo jego choroba od czasu do czasu ustępowała, lecz na stałe i tak pozostał kaleką. Dlatego raz na wózku, a raz na nogach.
Stary Xavier? W DOFP on ma takie "mechaniczne nogi" co lewitują. Być może że Mags go podtrzymuje w powietrzu. Było widać na zdjęciach.
Dzięki za info, z tym ustępowaniem to nie wiedziałam. Jeśli chodzi o zdjęcia, to mi chodziło o to: http://www.cinemablend.com/images/news_gallery/n40192/X_Men__Days_of_Future_Past _13838035766655.jpg i tutaj nie wygląda mi na to, aby lewitował.
A nie, tu to jest młodszy Xavier. I faktycznie jakby tak o własnych siłach stał...
Na pewno miał dobry powód żeby tak sobie stać o własnych siłach, poczekamy, zobaczymy i też go poznamy :)
Czuję w moich starych gnatach, że ten film to będzie coś niezapomnianego!!!
Myślałem dużo nad tym zdjęciem, gdyż wprowadziło ono niemały zamęt w moje teorie spoilerowe. I doszedłem do ciekawej konkluzji.
Zauważ że Magneto jest w kaftanie, to znaczy że był gdzieś więziony. Wolverine i Charles idą go uwolnić. Czekaj, wróć, zaraz. Charles Xavier młodszy, któremu dziesięć lat temu Magneto załatwił kręgosłup, pozbawiając go uciech doczesnych (a w First Class był małym hulakom) udaje się uratować Magneto? Chyba raczej nie, bardziej prawdopodobne że nienawidzi go i siedzi nadąsany na wózku, zarastając na głowie i pod nią.
A więc kto może stać obok Fassbendera i Jackmana? Kogo na szybko mógłby zlokalizować Jackman po cofnięciu się w przeszłość, a o kim wie że będzie stała za Magneto? Na tym zdjęciu Stoi Wolverine, Magneto i Mystique udająca Charlesa.
Tak ja to widzę.
A w jaki sposób miałby szybko zlokalizować Mystique? Jedynym co może zlokalizować to posiadłość Xaviera.
Logan przekona Xaviera by ten zmienił swoje nastawienie, będą musieli uwolnić z więzienia Magneto by powstrzymać Mystique przed atakiem na pewną osobę.
To jest Xavier, musi chodzić, by było nawiązanie do Origins i pierwszej sceny z X3. A jak chodzi? Domyślam się, że to jakaś technologia Traska, może dopracowana przez Beasta (w komiksie to była technologia Shi'ar).
Logan: So I wake up in my younger body, and then what?
Professor Charles Xavier: Find me, convince me of all this.
Erik Lehnsherr: It's going to take the two of us...
Logan: Where do I find you?
Erik Lehnsherr: On a different path, a darker path...
...
Magneto mu powie gdzie może ją znaleźć? Bo wie że w 73 roku będzie siedział w specjalnej celi i nijak nie będzie mógł się uwolnić?
Czytałeś opisy Singera do screenów z trailera?
Mystique raczej nie pójdzie na współpracę, dalej będzie kroczyć ścieżką zła, niemalże aż do końca filmu, a wyciągnięcie Magneto z więzienia to jedna z pierwszych rzeczy jaką będą mieli do zrobienia Xavier i Logan w 1973.
Możesz mi podesłać linka do tych opisów?
Wydaje mi się że przekonanie Xaviera nieco zajmie.
Potem się sfocha na przyszłość i na Magneto i Wolverine zostawi go z Beastem a sam uda się na poszukiwanie Magnusa. Który akuratnie zostanie złapany po jakieś akcji z Mystique i to ona będzie szukała pomocy w uwolnieniu go. Albo uwolnią go i zrobiąto przypadkowo razem...
Następnie razem udadzą się do Xaviera, wyjaśnią sobie to i owo i wtedy w zależności:
a) Logan cofa się w czasie, aby powstrzymać konkretne zdarzenie (w tym przypadku zamach Mystique) - mówi o tym na spotkaniu i wszyscy się czują tak jakby Raven właśnie puściła bąka. Zmywa się ze spotkania a oni za nią ganiają.
b) Logan cofa się w czasie aby zmienić nastawienie Xaviera i Lensherra, bo ich długa i wyniszczająca wojna doprowadziła do katastrofy w przyszłości. A Mystique szlag trafia i wali fochem i udaje się zrobić zamach, a oni za nią ganiają.
Jak by to nie wyglądało, sprawa w 73 wygląda tak:
1) Xavier jest na wózku i ma dosyć wszystkiego
2) Lensherr buja się z Mystique i są na "mrocznej ścieżce".
Ale podeślij mi proszę te opisy.
http://www.empireonline.com/features/x-men-days-of-future-past-trailer-breakdown /
Ostrzegam, że zawiera potencjalne spoilery.
Nie, no nie wyjaśnia Singer nigdzie że Magneto ma kosę z Mystique :p To tylko jakiś baran sobie interpretuje w sposób dosyć irytujący, a gdzieniegdzie pojawiają się komentarze Singera :)
Nie chciałbym za dużo spoilerować, jeśli tam tego nie ma, to teraz musiałbym szukać tego co mówił Singer, żeby zacytować. Ale tak w skrócie:
SPOILER!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Jedną z pierwszych scen w 1973 będą te z Mystique w ,,ludzkiej postaci" i nakłaniającym ją Xavierem na scieżkę dobra. Nie uda mu się, razem z Loganem Xavier odbije z więzienia Magneto, by powstrzymać działania Mystique.
SPOILER!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!