X-Men: Przeszłość, która nadejdzie

X-Men: Days of Future Past
2014
7,4 169 tys. ocen
7,4 10 1 169494
7,1 44 krytyków
X-Men: Przeszłość, która nadejdzie
powrót do forum filmu X-Men: Przeszłość, która nadejdzie

film na dwoch plaszczyznach czasowych, wiec i wiecej gwiazd w jednym filmie (stary i nowy ,magneto, profesor X ) jestem ciekawy tego projektu

lukedevilmeister

ja też jestem ciekawy ,ciekawe czy jean grey i storm będą miały też dwie wersję ????:)

ocenił(a) film na 10
wort801

Storm może tak, jako 11-letnia dziewczynka.
Jean jako 2-latka, wątpie.
Najpierw to muszą się Famke i Halle zgodzić na występ w tym filmie, żeby pojawiły się wersje z naszych czasów.

deamon82

ale nie wiadomo kiedy to było ile lat po wydarzeniach z pierwszej klasa ????nie czytałem komiksów za bardzo tylko kilka czytałem tę wydarzenia co mają być w filmie znam tylko z bajki z lat 90 wiec nie wiem ile strom i jean miały w tedy lat .

ocenił(a) film na 10
wort801

Nie ważne ile kto miał lat w komiksie czy bajce, i kiedy to się tam działo, to są dwie różne sprawy, a jeszcze zupełnie inną drogą jest film. Otóż wiadomo co do filmu, kontynuacja First Class ma się dziać 1963, kiedy był zamach na Kennedy'ego. W First Class (rok 1962) widzieliśmy 10-letnią Storm, gdy Xavier używał pierwszy raz Cerebro. Jean 20 lat przed X3 miała 12 lat, więc jeszcze z 10 lat wcześniej miałaby 2 lata.

deamon82

aha ok dzięki odp i szkoda że jean nie będzie może przynajmniej storm będzie :)

ocenił(a) film na 10
wort801

Ja bym dał Storm dopiero w następnej części, i dał jako przeciwnika Shadow Kinga. W 1967-1970 była wojna w Egipcie, tak można wplątać nastoletnią Storm w szeregi X-Men.

deamon82

a co ty na to jak by dali mr sinistra i apocalypse sorry nie wiem czy dobrze napisałem

ocenił(a) film na 10
wort801

Mr Sinister moim zdaniem powinien pojawić się w X-Men 4 i dokonać rzezi Morlocków po tym jak stracili swoją liderkę Callisto w X-Men 3. Apocalypse'a, tak samo dałbym tam jako ratującego Angela z kanałów Morlocków, gdy pomocnicy Sinistra obdarli Warrena ze skrzydeł. I w X-Men 5 mogliby być jeźdźcy Apokalisy z Archangelem na czele. Choć na koniec tego filmu z Shadow Kingiem, mogłoby być zbliżenie na piramidę z jakimiś wzorami Apokalipsy, jako taki prolog tej postaci.

deamon82

masz fajne pomysły jestem na tak..ja chciałbym jeszcze zobaczyć takie postacie jak Magma ,Pixie ,Bishop ,Jubilee ,Psylocke,Sunfire,X-23 ,Boom-Boom,Cable, i żeby te postacie powróciły na duży ekran jean grey,stom,Nightcrawler no i żeby Emma frost dołączyła do drużyny x-men i szkoda mi tego cyklopa że zginą w x-men 3 i wrogowie Bastion,Master Mold,Holocaust,Holocaust,Avalanche,Sauron,Quicksilver,Scarlet Witch,Spiral. no i ważne miejsca asteroida m,genosha,z tym wirusem na mutanty też mogli by dać ,

ocenił(a) film na 10
wort801

Cyclops nie zginął, tego nie pokazali, Phoenix chciał go zabić, ale nie wiemy co się tam stało, bo niby dlaczego Jean była nieprzytomna, gdy przybył Wolverine i Storm?
Ja bym właśnie wyjaśnił tą scenę na początku X-Men 4, dając Sinistra, jak tego który interweniował i porwał Cyclopsa. Pomocnicy Sinistra mogli śledzić Cyclopsa i tylko czekać na taką okazję, gdy będzie bez reszty X-Men. Sinister mógły przy okazji oszołomić Jean i pobrać jej DNA, gdyż byłoby zbyt niebezpiecznym zabrać ją ze sobą. Stworzył by jej klona (Madelyne Pryor) na początku X-Men 4, dopuścił ją do Cyclopsa i dopiął swego, stworzył mutanta idealnego który będzie walczył z Apocalypsem -> Cable'a.

deamon82

profesor xavier powiedział że nie żyję na filmie .ale co ty piszesz miałby sens

ocenił(a) film na 10
wort801

Xavier ich tylko wyczuwa, gdy są przytomni, stracił z nim łączność, nie powiedział, że Cyclops nie żyje, tylko żeby Storm i Logan pojechali sprawdzić co się stało.

deamon82

no tak ale podczas rozmowy z jean powiedział że zabiła ukochanego ale z tym sinistem możesz mieć rację

ocenił(a) film na 10
wort801

Znaleźli tylko okulary, więc sądzą że to zrobiła.